Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης έως 15 ετών σε λιποτάκτες και φυγόστρατους μετά την επιστράτευση με διάταγμα Putin

Ρωσία: Ποινές φυλάκισης έως 15 ετών σε λιποτάκτες και φυγόστρατους μετά την επιστράτευση με διάταγμα Putin

Όσοι παραδοθούν οικειοθελώς στον εχθρό θα αντιμετωπίσουν ποινή κάθειρξης έως και δέκα ετών, σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση τπυ ποινικπύ κώδικα

Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ενέκρινε τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες όσοι στρατιώτες αρνηθούν να ακολουθήσουν εντολή ανώτερου αξιωματικού κατά τη διάρκεια της θητείας τους ή να αρνηθούν τη στράτευση θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών και εάν αυτό συνεπάγει σοβαρές συνέπειες, ενώ παραβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, σύμφωνα με διάταγμα που τα τεθεί προς έγκριση απ το Κρεμλίνο.
Οι τροποποιήσεις στο άρθρο 332 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας.
Η μη εκτέλεση διαταγής του ανώτερου αξιωματικού κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, σε καιρό πολέμου ή εν μέσω ένοπλης σύγκρουσης ή πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς και η άρνηση συμμετοχής σε στρατιωτικές ή μάχιμες επιχειρήσεις τιμωρείται με φυλάκιση από δύο έως τρία χρόνια.
Ωστόσο, όσοι αρνηθούν να πάνε στη μάχη, κάτι που είχε σοβαρές συνέπειες, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης από τρία έως δέκα χρόνια.

H επιστράτευση

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η λιποταξία κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης ή σε καιρό πολέμου τιμωρείται μέχρι και 15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.
Το άρθρο 338 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας συμπληρώνεται με το τρίτο μέρος, σύμφωνα με το οποίο απουσία από τον τόπο υπηρεσίας χωρίς άδεια, λιποταξία με όπλα, καθώς και λιποταξία ομάδας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ή του στρατιωτικού νόμου, σε καιρό πολέμου ή εν μέσω ένοπλης σύγκρουσης. τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών ή έως 15 ετών.

Εθελούσια παράδοση

Ο νόμος δηλώνει περιόδους επιστράτευσης, στρατιωτικού νόμου και πολέμου ως επιβαρυντικούς παράγοντες στην ποινική καταδίκη.
Όσοι παραδοθούν οικειοθελώς στον εχθρό θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.
Το άρθρο 352.1 «Εθελούσια παράδοση» προστίθεται στον Ποινικό Κώδικα.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό το αδίκημα θα τιμωρείται από τρία έως δέκα χρόνια φυλάκιση.
Ωστόσο, ο παραβάτης για πρώτη φορά μπορεί να απαλλαγεί από την ποινική ευθύνη, υπό τον όρο ότι ο στρατιώτης έχει λάβει μέτρα για την απελευθέρωσή του, έχει επιστρέψει στη μονάδα ή στο σταθμό υπηρεσίας του και δεν έχει διαπράξει άλλα εγκλήματα ενώ βρίσκεται σε αιχμαλωσία.

Ποινές

Όσοι καταδικαστούν για λεηλασίες κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής σύγκρουσης ή σε καιρό πολέμου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και 15 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.
Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο 356.1 που προστέθηκε στον Ρωσικό Ποινικό Κώδικα, η λεηλασία χωρίς επιβαρυντικές περιστάσεις θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι ετών, ενώ παρόμοιο έγκλημα που περιλαμβάνει βία, μη επικίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία, ή απειλές για χρήση τέτοιας βίας θα επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.
Η σκληρότερη ποινή φυλάκισης οκτώ έως 15 ετών θα ισχύει για λεηλασίες που διαπράττονται από οργανωμένη ομάδα σε μεγάλα ποσά με απειλές για θάνατο ή πρόκληση βλάβης στην υγεία.
Η μη εκπλήρωση της εντολής προμήθειας στον τομέα της άμυνας στη Ρωσία θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης