Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και επιτόκια επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία – Αναμένεται πτωτικό άνοιγμα

XA: Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και επιτόκια επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία – Αναμένεται πτωτικό άνοιγμα
Cenergy και Autohellas λόγω αποτελεσμάτων και επιστροφής κεφαλαίου αντίστοιχα θα βρεθούν στο επίκεντρο σήμερα
Σχετικά Άρθρα

Η επανάληψη της δέσμευσης για σφιχτή νομισματική πολιτική από τη FED μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός επηρέασε χθες τις αγορές του εξωτερικού και συνεχίζει να επηρεάζει και σήμερα.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα και κάτι ανάλογο αναμένεται και για την εγχώρια αγορά.
Η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου επίσης τονίζεται από τους αναλυτές στα πρωινά σχόλια.
Η Cenergy θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη δημοσίευση πολύ καλών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο.
Η ανακοίνωση της Autohellas για έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκρίνει επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή (απόδοση μεγαλύτερη του 10%), θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.
Σημειώνεται επίσης πως η δημόσια πρόταση της Ideal για τη Byte στέφθηκε με επιτυχία και ξεπέρασε το 90% επομένως θα ασκηθεί το δικαίωμα εξόδου από το Χρηματιστήριο.

Eurobank Equities
Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα σήμερα καθώς η FED επανέλαβε τη δέσμευσή της για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό, εξέλιξη που επηρεάζει τη διάθεση των επενδυτών.

Piraeus Securities
Οι αποφάσεις της FED και η ανανέωση των γεωπολιτικών ανησυχιών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία θα επηρεάσουν την αγορά σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει τη διεθνή τάση αντανακλώντας την αύξηση των επιτοκίων και τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Beta
Μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα με την τάση να δίνεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Η απόφαση της FED και οι προοπτικές των επιτοκίων ίσως επισκιάσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Depolas
Απώλειες είχαμε χθες στον ΓΔΧΑ με σταθερά χαμηλό όγκο συναλλαγών, αν και το κλείσιμο ήταν αισθητά καλύτερο από τα χαμηλά ημέρας. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων, αλλά και την πεποίθηση ότι απέχουμε ακόμα από μια διαφαινόμενή κορύφωση τους, η οποία πλέον τοποθετείται στην περιοχή του 4.4% για το 2022. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι τα υψηλά επιτόκια θα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και πιθανότατα για ολόκληρο το 2023. Στο εσωτερικό, ενδεχομένως κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔΧΑ οι επόμενες συνεδριάσεις δεδομένης της έλλειψης θετικών καταλυτών πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία όμως αφορούν το παρελθόν. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Μerit
Ο  ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 877 μονάδες. Σημείαστήριξης οι 823 και 807 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 845 και 856 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης