Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία σε Ρωσία: O Nord Stream 2 δεν θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία - Αυτή η συνεργασία έχει καταστραφεί οριστικά

Γερμανία σε Ρωσία: O Nord Stream 2 δεν θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία - Αυτή η συνεργασία έχει καταστραφεί οριστικά
Η Γερμανία διαμηνύει ότι ο αγωγός Nord Stream 2 δεν θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία
Σχετικά Άρθρα
Κάθε ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 αποκλείει η Γερμανία, λίγα 24ωρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
«Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί τόσο θεμελιωδώς που δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά μια κατάσταση στην οποία η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να στοιχηματίσει στην ενέργεια από τη Ρωσία", δήλωσε ο Weil σε συνέντευξή του στο DPA. O Nord Stream 2 δεν θα τεθεί ποτέ σε λειτουργία» δήλωσε ο πρωθυπουργός του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil.
Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας πιστεύει επίσης ότι γενικά η γερμανο-ρωσική σύμπραξη στον τομέα της ενέργειας δεν είναι πλέον δυνατή. «Αυτή η συνεργασία έχει καταστραφεί αμετάκλητα. Και η Δύση θα ανακάμψει από αυτό γρηγορότερα από τη Ρωσία», υποστήριξε ο Weill.

Η προσπάθεια Putin να «αναστήσει» τον Nord Stream 2

Αν η Ευρώπη θέλει φυσικό αέριο, ας άρει τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας κι εμείς θα ανοίξουμε τον αγωγό Nord Stream 2, δήλωσε ο Vladimir Putin από το Ουζμπεκιστάν. Ήταν η πρώτη φορά που ο Putin μίλησε δημόσια για άνοιγμα του Nord Stream 2, ένα πολυδάπανο έργο που τελείωσε πριν καν αρχίσει η λειτουργία του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ο Nord Stream 1 έχει κλείσει λοιπόν. Εν κατακλείδι, εάν επείγεστε, εάν είναι τόσο δύσκολο για εσάς, άρετε τις κυρώσεις από τον Nord Stream 2. 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος. Απλά πατήστε το κουμπί και όλα θα προχωρήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Nord Stream 2, ο οποίος περνάει από τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, σχεδόν παράλληλα με το Nord Stream 1, κατασκευάστηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά η Γερμανία αποφάσισε να μην προχωρήσει το έργο λίγες μέρες πριν η Ρωσία στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης