Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη δημιουργία πανίσχυρης υπερεθνικής ελίτ και το Great Reset

Το σχέδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη δημιουργία πανίσχυρης υπερεθνικής ελίτ και το Great Reset
Πώς η υπερεθνική ελίτ επηρεάζει την κοινή γνώμη
Σχετικά Άρθρα

Ανεξάρτητα από το πόσο ευγενείς είναι οι δηλωμένες προθέσεις του Great Reset και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στον πυρήνα του προγράμματός τους βρίσκεται η συγκέντρωση της εξουσίας από μία μικρή διεθνή οικονομική ελίτ.
Για να διεκδικήσουν ξανά την εξουσία οι πολίτες, πρέπει όχι μόνο να ενστερνιστούν τα βασικά των ελεύθερων αγορών για άλλη μια φορά, αλλά και να αναζωπυρώσουν την αμφισβήτηση των κινήτρων των πολιτικών αρχών, γράφει ο ιστότοπος Noqreport.
Ο μικρός αριθμός πολυεθνικών εταιρειών που ελέγχουν τις περισσότερες τηλεοπτικές και έντυπες πηγές ειδήσεων σε όλο τον κόσμο ελέγχουν επίσης τους κοινωνιολογικούς μοχλούς που είναι ικανοί να παράγουν ή να μετατοπίζουν την κοινή γνώμη.
Η εξουσία σε οποιαδήποτε μορφή — πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, πνευματική… πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει εχθρός.

Μη ελεύθερες αγορές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινοί πλουτοκράτες έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τις πραγματικά ελεύθερες αγορές….
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για παράδειγμα, απαιτεί από τις κυβερνήσεις να λάβουν επείγουσα δράση για την καταπολέμηση ή την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, της διαδικτυακής παραπληροφόρησης, της τεχνητής νοημοσύνης, του υπερπληθυσμού, της χρήσης ενέργειας από υδρογονάνθρακες, της ιδιοκτησίας αγροκτημάτων, των προμηθειών τροφίμων, της εξάλειψης της ιδιοκτησίας ιδιωτικών οχημάτων και την επιβολή πρωτοκόλλων ελέγχου των πολιτών για την άμυνα έναντι μελλοντικών πανδημιών.
Η ρύθμιση των ανθρώπων και των αγορών είναι πλέον ύψιστης σημασίας για όσους διαθέτουν πλούτο και δύναμη.

Η «καθαρή» ενέργεια


Όταν η υπερελίτ επηρεάζει επιτυχώς τους πολιτικούς να θεσπίσουν νόμους που ωφελούν τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα —μια διεφθαρμένη πρακτική γνωστή ως «κανονιστική σύλληψη»— διαστρεβλώνει την κανονική δυναμική οποιασδήποτε ελεύθερης αγοράς.
Όταν οι κυβερνήσεις επιβάλλουν ακριβότερες μορφές «καθαρής» ενέργειας σε όλη την αγορά, για παράδειγμα, οι πλούσιες εταιρείες που μπορούν να αντέξουν αυτό το πρόσθετο κόστος αποκομίζουν τα δευτερεύοντα οφέλη από την καταπάτηση του μεριδίου αγοράς που εγκαταλείφθηκε από μικρότερους ανταγωνιστές που δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Αυτό είναι από σχέδιο του Great Reset.

Συγχώνευση συμφερόντων

Αυτή η συγχώνευση μεταξύ χρηματοοικονομικών συμφερόντων και κυβερνητικής εξουσίας έχει δημιουργήσει έναν τύπο αντίστροφου φασισμού.
Αντί κάποιος χαρισματικός πολιτικός ηγέτης απαιτεί από τους τιτάνες της βιομηχανίας να ακολουθούν τις εντολές του προς όφελος του κράτους και προς το συμφέρον του λαού, μια νέα τάξη πλουτοκρατών κατευθύνει τώρα την κατεύθυνση των εθνικών πολιτικών και πληρώνει πολιτικούς για να βεβαιωθεί ότι ο λαός θα συμμορφωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης