Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πόντιος Πιλάτος ξανά… ο Stoltenberg: Η Τουρκία να τα βρει με την Ελλάδα, υποφέρει από την τρομοκρατία

Πόντιος Πιλάτος ξανά… ο Stoltenberg: Η Τουρκία να τα βρει με την Ελλάδα, υποφέρει από την τρομοκρατία

Ο γγ του ΝΑΤΟ έκαβε λόγο για «κάποιες διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Σχετικά Άρθρα

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε -ξανά- ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, κλείνοντας ωστόσο το μάτι στην Τουρκία, με… αφορμή τις ανησυχίες της Άγκυρας για την τρομοκρατία.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αρχισυντάκτη του περιοδικού Foreign Policy, Ravi Agrawal, ο Stoltenberg κλήθηκε να απαντήσει για τις επιστολές της Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, όπου τίθεται το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας δεύτερος πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Κι απάντηση που έδωσε δεν παρέκκλινε της γραμμής των ίσων αποστάσεων που έχει χαράξει, εξέλιξη που δίνει ένα πλεονέκτημα στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan. Μάλιστα, ο γγ του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Σχετικά με την Τουρκία, λάβατε επιστολές από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας με τις οποίες προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για πιθανό δεύτερο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, κατηγορώντας ακολούθως την Τουρκία για επιθετική δράση η οποία είναι ενοχλητική για την ενότητα της Συμμαχίας. Τίθεται επίσης, το ζήτημα της εισδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Βλέπετε την Τουρκία ως ένα προβληματικό "παιδί" που παρεμποδίζει την ενότητα του ΝΑΤΟ;», ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον γγ του ΝΑΤΟ για να απαντήσει: «Και οι δύο, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ» και συμβάλλουν στην κοινή ασφάλεια.
«Υπάρχουν κάποιες διαφορές, κάποιες διαφωνίες, και φυσικά το μήνυμά μας είναι ότι αυτές οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν οποιαδήποτε στρατιωτικά περιστατικά ή ατυχήματα, για παράδειγμα στο Αιγαίο» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και αναφέρθηκε στον «μηχανισμό αποσυμπίεσης» λέγοντας χαρακτηριστικά «γι’ αυτό το ΝΑΤΟ έχει εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό αποσυμπίεσης, όπου η Τουρκία και η Ελλάδα συμμετέχουν για να αποτραπεί και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών ή ατυχημάτων, όπως είδαμε προηγουμένως τη δεκαετία του 1990, μια παρόμοια κατάσταση που οδήγησε σε πολύ σοβαρά περιστατικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία υποφέρει από την τρομοκρατία»

Παράλληλα, ο Stoltenberg υπογράμμισε πως η Τουρκία είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης