Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kλιμακωτές επιδοτήσεις με κίνητρα για εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος

tags :
Kλιμακωτές επιδοτήσεις με κίνητρα για εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχεται έμμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κλιμακωτή επιδότηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και οικονομικά κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με τον διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών εντάσσονται στο νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου προκειμένου να ισχύσουν από τον Οκτώβριο.
Όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να εξοικονομούν ενέργεια με στόχο όχι μόνο να συγκρατηθούν οι τιμές αλλά και να μειωθεί η κατανάλωση.

Τα μέτρα θα εξειδικευθούν εντός των επόμενων εβδομάδων είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ασχέτως κατανάλωσης, θα λάβει σημαντική στήριξη.
Όπως όλα δείχνουν το νέο σύστημα επιδοτήσεων στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας θα προβλέπει κλιμακωτές επιδοτήσεις. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι για τις πρώτες 150 KWh η επιδότηση θα είναι η υψηλότερη δυνατή και θα μειώνεται σταδιακά όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Τα συγκεκριμένα όρια μετάβασης από το ένα επίπεδο επιδότησης στο αμέσως μικρότερο δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη καθώς θα εξαρτηθούν τόσο από τη μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και από το ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης