Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα από Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μού έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ - Σπίρτζης: Ήμουν στόχος του Predator

Βόμβα από Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μού έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ - Σπίρτζης: Ήμουν στόχος του Predator
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν αποκαλύψεις ένθεν και... ένθεν...
Σχετικά Άρθρα

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν οι αποκαλύψεις της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς και η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας η κυρία Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της, αποκαλύπτει ότι ήταν και η ίδια υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και ότι ο κ. Τσίπρας της έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ.
«Υποκλοπές της ΕΥΠ μου έδειχνε ο Τσίπρας», τιτλοφορείται στο άρθρο στο οποίο όπως αναφέρεται, ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να την επηρεάσει όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής.
«Αρνήθηκα να τις δω», δηλώνει η ίδια και θεωρεί ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύθηκε η Δημοκρατία».

Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).
Νωρίτερα, ο ίδιος αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.
«Η απόπειρα παγίδευσής μου με λογισμικό Predator σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα», δήλωσε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.
«Μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευσή του κινητού μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην υπόθεση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάνοντας λόγο για νέα αμείλικτα ερωτήματα και καταλογίζοντας την ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Spirtzis1.jpg
Η... διαβολική σύμπτωση που... εντόπισε ο Οικονόμου

Για «διαβολική σύμπτωση» έκανε λόγο με περίσσια δόση ειρωνείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας πως οι καταγγελίες του κ. Σπίρτζη συμπίπτουν με τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.
«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα...
Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.
Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει» είπε ο κ. Οικονόμου.
«Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά.
Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την ΕΕ για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.
Σημαντική διευκρίνιση: η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα» επισήμανε ο κ. Οικονόμου

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Εξεταστικής

Εν τω μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η χθεσινή (8/9/2022) συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών. Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε αιτήματα για κατάθεση υπουργών και κυρίως του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, (σσ. το όνομα του περιλαμβάνεται στη λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αλλά και του Γρηγόρη Δημητριάδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, που τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Πάντως, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή φέρεται να συμφωνεί στην κλήση των διοικητών της ΕΥΠ από το 2012 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Επίσης στην κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη που έχει προταθεί από το κόμμα του.
Θετική φαίνεται να είναι η πλειοψηφία της επιτροπής στην κλήση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας Intelexa που εμπορεύεται το λογισμικό Predator καθώς και των εκπροσώπων της εταιρίας Krikel που φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα στην Intelexa και το ελληνικό δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία αφήνει εκτός τους κκ. Μητσοτάκη και Δημητριάδη αλλά και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο οποίος είναι θύμα υποκλοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης