Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Chainanalysis: Το staking στο Ethereum θα προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 10%-15%

Chainanalysis: Το staking στο Ethereum θα προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 10%-15%
Mετά το Merge, η τιμή του Ether θα αποσυνδεθεί από τα άλλα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα

Αποσύνδεση της τιμής του εγγενούς token του blockchain Εthereum, του Ether (ΕΤH), από τα υπόλοιπα tokens «βλέπει» η Chainalysis, με τις μέλλουσες αποδόσεις του να υπονοούν «ευρεία υιοθέτηση» από θεσμικούς επενδυτές.
Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η Chainalysis εξηγεί ότι η επερχόμενη αναβάθμιση του Ethereum αναμένεται να προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές αποδόσεις παρόμοιες με αυτές τις οποίες δίνουν ορισμένα assets όπως ομόλογα και commodities.
Επίσης, θα γίνει επίσης πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Σύμφωνα με το εν λόγω report, το staking στο ETH θα προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 10-15% ετησίως, γεγονός το οποίο θα καταστήσει το token μια «δελεαστική εναλλακτική αντί των ομολόγων για θεσμικούς επενδυτές», δεδομένου ότι οι αποδόσεις ειδικά των τίτλων δημοσίου χρέους είναι πολύ μικρότερες.
«Η τιμή του Ether θα μπορούσε να αποσυνδεθεί από άλλα κρυπτονομίσματα μετά το The Merge, καθώς οι ανταμοιβές για το staking προσομοιάζουν με τα ομόλογα ή τα ασφάλιστρα μεταφοράς για τα εμπορεύματα».
Όπως υποστηρίζει η Chainalysis, ο αριθμός των θεσμικών συμμετεχόντων στο ETH, δηλαδή εκείνοι που ποντάρουν ETH αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο, «αυξάνεται σταθερά»: από 200 τον Ιανουάριο του 2021 σε περίπου 1.100 τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
Η εταιρεία σημειώνει ότι εάν αυτός ο αριθμός αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό μετά τη συγχώνευση, θνα επιβεβαιώσει την υπόθεση ότι οι θεσμικοί «βλέπουν πράγματι το staking στο Ethereum ως μια καλή στρατηγική παραγωγής απόδοσης».
Η έκθεση της Chainalysis προτρέπει επίσης τους συμμετέχοντες στο project του Ethereum να προσελκύσει περισσότερους λιανικούς και θεσμικούς traders μετά το The Merge, καθώς η επικείμενη αναβάθμιση θα κάνει το staking ένα πολύ πιο ελκυστικό επενδυτικό εργαλείο.
Το τρέχον staking είναι κλειδωμένο σε ένα έξυπνο συμβόλαιο το οποίο δεν μπορεί να ανακληθεί έως ότου πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση «Σαγκάη» περίπου έξι έως 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση του «Merge» (Συγχώνευση).
Ως εκ τούτου, η αγορά «στοιχηματισμένων» ETH είναι επί του παρόντος μη ρευστοποιημένη, με αποτέλεσμα ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών staking να προσφέρουν συνθετικά περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την αξία του στοιχηματισμένου ΕTH.

ESG…

Ένας άλλος παράγοντας που επισημαίνεται είναι ότι η μετάβαση στο πρωτόκολλο proof of stake του Ethereum θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 99% σύμφωνα με το Ethereum Foundation.
«Η μετάβαση στο PoS θα καταστήσει το blockchain πιο φιλικό προς το περιβάλλον, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές με δεσμεύσεις ESG πιο… άνετους με το περιουσιακό στοιχείο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για θεσμικούς επενδυτές».
Η ConsenSys, η εταιρεία πίσω από το portfolio MetaMask, δημοσίευσε επίσης μια παρόμοια έκθεση που εξετάζει την «επίπτωση του Merge στους θεσμικούς».
Η έκθεση απηχεί παρόμοια συναισθήματα σχετικά με τις ανταμοιβές στοιχηματισμού σε ETH και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα που προσελκύει θεσμικούς επενδυτές, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει τη σημασία του πρωτοκόλλου PoS «που παράγει ισχυρότερες εγγυήσεις ασφάλειας μαζί με τη δυνατότητα του ETH να γίνει ένα αποπληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης