Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι δηλώσεις Powell (Fed) πίεσαν τα κρυπτονομίσματα, αλλά οι αποτιμήσεις δίνουν ευκαιρία για επενδύσεις

Οι δηλώσεις Powell (Fed) πίεσαν τα κρυπτονομίσματα, αλλά οι αποτιμήσεις δίνουν ευκαιρία για επενδύσεις
Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 971.34 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 5,69% το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Σχετικά Άρθρα

Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πτώση στις διεθνείς αγορές και σημειώνουν απώλειες μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Jerome Powell κατά της πρόωρης χαλάρωσης της πορείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, με το Bitcoin κινείται οριακά από τα 20.000 δολάρια την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
«Η παραδοχή του Powell ότι θα υπάρξει πόνος προτού υπάρξει ανακούφιση τον τοπουθετεί στα γεράκια», δήλωσε ο Josh Olszewiczς, επικεφαλής της έρευνας του διαχειριστή κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Valkyrie Investments.
Για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 19.947 δολάρια μέσα στο βράδυ
Μεγάλες απώλειες 9,20% περίπου καταγράφει και το Ether.
Σύμφωνα με το investing.com, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημειώνει απώλειες 3,85% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 20.178,38 δολ. το Σάββατο 17 Αυγούστου, γεγονός που το φέρνει σε τροχιά δεύτερης συνεχόμενης εβδομαδιαίας απώλειας.
Από την περασμένη Παρασκευή 12/8 διαπραγματεύεται σε ένα εύρος γύρω στα 22.000 με 20.000 δολάρια.
To Ether στο μεταξύ υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, και κινείται επίσης αρνητικά για δεύτερη εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση 7,24% στα 1.575,32 δολάρια.
Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 971.34 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 5,69% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η πρόσφατη τάση των συναλλαγών αποτελεί ευκαιρία αγοράς.

Αυξήσεις επιτοκίων

Οι δηλώσεις του Powell υπονοούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα αφήσει αυξημένα για κάποιο χρονικό διάστημα για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, και απώθησε κάθε ιδέα ότι η Fed θα αντιστρέψει σύντομα την πορεία της.
Τα χαμηλά επιτόκια θεωρούνται ως ένας από τους καταλύτες που ώθησαν τους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης