Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατηρεί την καλή του συμπεριφορά, δοκιμάζει τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατηρεί την καλή του συμπεριφορά, δοκιμάζει τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η συμπεριφορά της αγοράς παραμένει εξαιρετική παρά τα όσα συμβαίνουν. Πάει για κατοχύρωση των 900 μονάδων και έχει ένα rotation στα βαριά χαρτιά, προφανώς λόγω των καλών αποτελεσμάτων που έχουν είτε ανακοινωθεί, είτε αναμένονται. Κάποιες λίγες καλές κινήσεις εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης είδαμε σήμερα, αλλά και κάποιες δυνατές πωλήσεις.

ΕΛΠΕ: Στα δικά της αποτελέσματα ήταν από νωρίς τα βλέμματα. Σε λίγη ώρα και η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση. Στο +2,65% και στα 6,98 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξανά υψηλότερα μετά από δύο μέρες διόρθωσης. Ξεχώρισε η ΕΤΕ και η AΛΦΑ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

COCA COLA: Έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 2,06% κρατώντας χαμηλότερα την αγορά.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έκανε καλούτσικο όγκο σήμερα και εξακολουθεί να είναι τσάμπα η αποτίμηση, αλλά και να μην προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον. Μετά από 2,5 μήνες περίπου έκλεισε ξανά πάνω από τα 270 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Όταν γράφαμε το πρωί ότι θέλουμε να δούμε κάποια στιγμή και βίαιη κίνηση, κάτι τέτοιο σκεφτόμασταν. Έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό και μάλλον γίνεται λόγω επικείμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου. Για να δούμε αν θα έχουν κάποια έκπληξη. Στα 4,41 ευρώ και στο +7,82% που ήταν και υψηλό ημέρας. Μετά από καιρό μπήκε αγοραστής και στις τελικές δημοπρασίες και δεν άφησε περιθώρια σε κάποιους να την πιέσουν. Με μικρό όγκο σχετικά η κίνηση αφού δεν ξεπέρασε τις 85 χιλ. τεμάχια. Έχει φύγει πλέον από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι και έχει σπάσει προς τα πάνω και τον εκθετικό των 100 ημερών. Απαιτείται συνέχεια. Στα 4,87 ευρώ ο αντίστοιχος των 200 ημερών. Βάζουμε και σχετικό γράφημα. 
ΠΛΑΘ_6.jpg
ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Από εκεί που μας απασχολούσε δύο φορές το χρόνο, όταν έβγαζε λογιστική και βλέπαμε τη φθήνια της, τώρα γράφουμε κάθε μέρα. Υπάρχει λόγος φυσικά. Μετά το ανοδικό σερί των 4 συνεδριάσεων, κινήθηκε διορθωτικά σήμερα και ο όγκος για τα δεδομένα της πάλι καλός.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έγραψε υψηλό στα 2,03 ευρώ και έκλεισε στα 1,96 ευρώ με απώλειες 1,01%.

CENTRIC: Ξεκίνησε με δύναμη και μετά μπήκαν μηχανάκια στους πωλητές για να φρενάρουν πάλι τη μετοχή. Μεγάλος ο όγκος και καλή η άνοδος τελικά, αν και με βάση τα θεμελιώδη θα έπρεπε να είχε ήδη δει καλύτερα επίπεδα. Στα 0,30 ευρώ στο κλείσιμο και στο +4,17% με όγκο 313 χιλ. τεμάχια!

FLEXOPACK: Κάποια στιγμή θα την ανακαλύψουν και αυτή. Δε μπορεί με τέτοια θεμελιώδη να παίζει στα 75 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Με καλό όγκο σήμερα αλλά οι πωλητές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

ΕΚΤΕΡ: Δείχνει πως έκανε μεγάλη η κίνηση σήμερα. Έγραψε χαμηλό στα 1,1550 ευρώ αλλά μόλις με 1 τεμάχιο και η επόμενη πράξη ήταν πάνω από τα 1,22 ευρώ. Το υψηλό στα 1,2550 ευρώ και το κλείσιμο στα 1,2350 ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Έχουμε ξαναγράψει πως με την αποτίμηση που έχει και με λίγα λεφτά, αν κάποιος ξέρει τι θα ειπωθεί στη γενική συνέλευση μπορεί να δώσει ώθηση στη μετοχή. Ήδη από τις αρχές Ιουλίου η κίνηση είναι μεγάλη. Στα 0,2280 ευρώ και στο +3,64%.

SATO: Κατά διαστήματα κάνει όγκους, πάει λίγο πιο πάνω, μετά λίγο πιο κάτω, αλλά επί της ουσίας τίποτα δε γίνεται. Δεν έχει και λόγο βέβαια…

ΔΟΥΡΟΣ: Στη στήλη αρέσουν τα προϊόντα της εταιρείας και μακάρι να πήγαινε και καλύτερα στο ταμπλό. Όμως με αποτίμηση 808 χιλ. ευρώ, δεν έχεις και πολλά να γράψεις.

ATTICA GROUP (απάντηση): Οι εποχές δεν είναι ίδιες. Όταν την είχαμε επιλέξει ήταν στα 0,80 ευρώ και το πετρέλαιο αρκετά χαμηλότερα. Φυσικά και ο τουρισμός πάει εξαιρετικά και υπάρχουν αυξήσεις στα εισιτήρια αλλά ίσως να μην είναι αρκετές. Δυστυχώς θα αργήσουμε να μάθουμε πως θα έχει πάει το εννεάμηνο, όταν τελειώσει. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως έχει ωραία συμπεριφορά η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο -4,24% με όγκο 122 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Πιέστηκε και η συγκεκριμένη με όγκο 27 χιλ. τεμάχια. Στα 2,46 ευρώ και στο -2,77%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης