Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια διορθωτική κίνηση με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια διορθωτική κίνηση με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το πως θα κινηθεί σήμερα η συνεδρίαση είναι ένα ερώτημα. Οι αναλυτές περιμένουν πως από τη μία η χθεσινή μεγάλη βουτιά στη Wall Street θα επηρεάσει, αλλά από την άλλη βλέπουν τη σταθερότητα της δικής αγοράς και περιμένουν πως οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν την πτώση. Οι αγορές της Ευρώπης μετά τη χθεσινή πτώση άνοιξαν ήπια πτωτικά.

Φαίνεται πως το σενάριο της συνέχισης των μεγάλων αυξήσεων στα επιτόκια, ειδικά των ΗΠΑ, κερδίζει έδαφος και αυτό δημιουργεί ανησυχίες για ύφεση. Από την άλλη δεν πρέπει να μην αξιολογούμε τις νέες εξελίξεις στην ενεργειακή κρίση. Η τιμή του ρεύματος το Σεπτέμβριο θα είναι στα ύψη. Ο πληθωρισμός ίσως τελικά να μην έχει πει την τελευταία του λέξη.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες και κινείται προς τις 890 μονάδες. Λογικά η μεταβλητότητα θα είναι αυξημένη και σήμερα. Υποχωρεί περίπου 1% ο τραπεζικός δείκτης στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις μετά από το ράλι που έχουν κάνει οι συστημικές. Πάνω από 1% χάνει η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα. Λίγο μικρότερες είναι οι απώλειες για τις δύο άλλες συστημικές. Καλή παραμένει η εικόνα της Πειραιώς.

ΔΕΗ: Μικρή πίεση στη μετοχή στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Απώλειες άνω του 1% και επηρεάζει λόγω βαρύτητας την αγορά.

ΑΔΜΗΕ: Δείχνει πως θέλει να κινηθεί ανοδικά και έχει καλούς αγοραστές.

ΟΠΑΠ: Λίγο μετά τα πρώτα λεπτά άρχισε να δείχνει διαθέσεις για υψηλότερα, στηρίζοντας συνολικά την αγορά.

ΕΛΠΕ: Με καλή συμπεριφορά η μετοχή σήμερα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο +10% με τον όγκο σήμερα να είναι αυξημένος και στα πρώτα λεπτά να έχουν γίνει πάνω από 3 χιλ. τεμάχια. Με δεδομένη την ελάχιστη διασπορά της μετοχής, δεν είναι λίγα τα κομμάτια. Στα 10,80 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 151 εκατ. ευρώ. Έχει περάσει η αποτίμηση το ταμείο αλλά υπάρχει και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

PREMIA: Από τις ανοδικές που έχουν και λίγο όγκο ξεχωρίζει κάπως η συγκεκριμένη με 5 χιλ. τεμάχια και άνοδο 1,24%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεν έκανε τη διάσπαση και δεν αποκλείεται να δούμε και χαμηλότερα με βάση τα τεχνικά σημεία. Στα 4,01 ευρώ και στο +0,25% αλλά με τους πωλητές να είναι ήδη λίγο πιο κάτω. Περιμένουμε μήπως τα αποτελέσματα εξαμήνου δώσουν μία κίνηση ανακούφισης.

ΑΒΑΞ: Με πτώση άνω του 4% άνοιξε η μετοχή και με μικρό όγκο, αλλά βγαίνουν κομμάτια υψηλότερα. Ανέβηκαν και πιο πάνω οι αγοραστές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υπό πίεση και αυτή και προφανώς έχει να κάνει με την τιμή του ρεύματος. Η ενέργεια κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά πολλών εισηγμένων. Στα 1,44 ευρώ και στο -1,37%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης