Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι Βρετανοί να ετοιμάζονται για πληθωρισμό 18% έως τον Ιανουάριο του 2023

Citigroup: Οι Βρετανοί να ετοιμάζονται για πληθωρισμό 18% έως τον Ιανουάριο του 2023
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών λιανικής στο 18% και 21% στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο του 2023
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ξεπεράσει το 18% έως τον Ιανουάριο, καθώς το ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας της χώρας εισέρχεται στη στρατόσφαιρα, προβλέπουν οικονομολόγοι της Citigroup.
Σε ερευνητικό σημείωμα, ο τραπεζικός γίγαντας των ΗΠΑ ενημέρωσε τις προβλέψεις του για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών λιανικής στο 18% και 21% στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το θέμα του ανώτατου ορίου τιμής

Αυτό βασίζεται στην υπόθεση της επιβάρυνσης των 300 στερλινών που θα εφαρμόζεται στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών από τον προσεχή Οκτώβριο έως το 2024.
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem θα ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα την κλίμακα της επόμενης αύξησης ανώτατου ορίου τιμής από την 1η Οκτωβρίου και η Citi αναμένει άνοδο σε 3.717 στερλινών ετησίως από 1.971 στερλίνες που είναι σήμερα για ένα μέσο νοικοκυριό.
Το ανώτατο όριο τιμής ουσιαστικά περιορίζει το ποσό που μπορεί να χρεώσει ένας προμηθευτής για τα τιμολόγιά του, αλλά αυτό το όριο έχει αυξηθεί υψηλότερα πρόσφατα λόγω της αύξησης των τιμών χονδρικής - που σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα δουν τους λογαριασμούς να εκτοξεύονται στα ύψη.
Η εταιρεία ερευνών αγοράς Cornwall Insight προέβλεψε πρόσφατα ότι το ανώτατο όριο θα αυξηθεί στις 4.266 στερλίνες τον Ιανουάριο, ενώ η εταιρεία συμβούλων Auxilione προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεπεράσει τις 6.000 στερλίνες έως την άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης