Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Μεγάλο μπέρδεμα, ένας δείκτης δείχνει ότι έρχεται πτώση -41% ή 2500 μον. στο S&P και άλλος δείκτης ότι η πτώση τελείωσε

BofA: Μεγάλο μπέρδεμα, ένας δείκτης δείχνει ότι έρχεται πτώση -41% ή 2500 μον. στο S&P και άλλος δείκτης ότι η πτώση τελείωσε
Με άλλα λόγια, πρόκειται να δούμε για πρώτη φορά τουλάχιστον έναν από τους δύο «εγγυημένους», 100% σωστούς δείκτες να είναι λάθος....

Η Bank of America είναι πραγματικά μπερδεμένη.
Υπάρχουν δύο πολλοί αξιόπιστοι δείκτες… που δείχνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ένας δείκτης δείχνει ότι η άνοδος τελείωσε και οι αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν για νέα πτώση και ίσως και νέα χαμηλά π.χ. στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street τον S&P 500 που θα υποχωρήσει στις 2.500 μονάδες από 4.230 μονάδες ή πτώση -41%.
Ένας άλλος όμως δείκτης δείχνει ότι η πτώση τελείωσε και ότι έρχεται ισχυρή άνοδος στις αγορές.

Τι θα ισχύσει;

Ακριβώς όταν νομίζουμε ότι οι αγορές έχουν φτάσει στο απόγειο της σχιζοφρένειας - δεν βοηθά το γεγονός ότι η Fed θέλει να διατηρεί τις αγορές και προς τις δυο πλευρές…
Η FED χαρακτηρίζει τον πληθωρισμό απαράδεκτα υψηλό ενώ από την άλλη υπονοούν την επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων επιτοκίων, επιτρέποντας έτσι τις οικονομικές συνθήκες να χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο, πολύ πριν υπάρξουν πραγματικές ενδείξεις ουσιαστικής επιστροφής προς τον στόχο του 2%.
Υπάρχουν λοιπόν δύο δείκτες που δείχνουν ότι
1)η αγορά είναι έτοιμη να πέσει και να φτάσει σε νέο χαμηλό, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο δείκτη
2)Οι μετοχές έχουν ήδη πέσει και αναμένεται από εδώ και πέρα ανάκαμψη.

Με άλλα λόγια, πρόκειται να δούμε για πρώτη φορά τουλάχιστον έναν από τους δύο «εγγυημένους», 100% σωστούς δείκτες να είναι λάθος.

Γιατί;

Στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 οι 4.220 με 4.230 μονάδες είναι κρίσιμο επίπεδο για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης
Ένα κλείσιμο πάνω από αυτό θα ακύρωνε το ράλι της bear market καθώς δεν υπήρξε ποτέ ράλι bear market που ξεπέρασε το 50% του Fibonacci.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 4.232 μονάδες, είναι στο 50% της βουτιάς από τις 3 Ιανουαρίου, για τους επενδυτές με βάση την ανάλυση Fibonacci, το να τελειώσεις πάνω από αυτό το επίπεδο σημαίνει ότι τα χαμηλά τα έχουν δει οι αγορές.

Με βάση την στατιστική ο δείκτης S&P δεν σημείωσε ποτέ χαμηλότερο χαμηλό σε καμία από τις 13 bear markets μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την ανάκτηση του 50% των αρχικών απωλειών του.
Άρα όλα τέλεια;
Όχι μην βιαστούμε.

Όπως αναφέρει η Savita Subramanian της BofA μόνο το 30% από τα σημάδια της bull market της Bank of America έχουν ενεργοποιηθεί έναντι 80% σε προηγούμενες διορθώσεις… υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανή μια νέα μεγάλη πτώση στην Wall αλλά και στα διεθνή χρηματιστήρια.

Κατά την Bank of America ένας δείκτης με τέλειο ιστορικό είναι ο κανόνας του 20, δηλαδή, το άθροισμα του πληθωρισμού σε ετήσια βάση + το τελικό P/E ήταν πάντα χαμηλότερο από το 20 όταν η αγορά διόρθωνε βίαια.

Τι σημαίνει αυτό;
Λοιπόν, εκτός της πτώσης του πληθωρισμού στο 0% ή του S&P 500 στις 2500 μονάδες, θα απαιτούνταν μια έκπληξη κερδών 50% για να ικανοποιηθεί ο κανόνας του 20, ενώ η συναίνεση προβλέπει έναν ρυθμό ανάπτυξης 8% το 2023 για τα κέρδη.
Κατά την Bank of America ο δείκτης αυτός δείχνει ξεκάθαρα ότι έρχεται μεγάλη πτώση…
Υπάρχει ένας 100% ακριβής δείκτης της αγοράς που προβλέπει ότι οι μετοχές θα ανακάμψουν και ένας άλλος δείκτης που βλέπει τον δείκτη βαρόμετρο να υποχωρεί έως τις 2.500 μονάδες αν όχι χαμηλότερα σε ένα νέο, και πολύ πιο επώδυνο χαμηλό.

Ένας από τους δύο θα δικαιωθεί… αλλά ποιος είναι το ερώτημα…
bb1_2.jpg
bb2_1.jpg
bb3_2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης