Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ulyanov (ΙΑΕΑ): Η κατάσταση στην Zapοrizhia είναι εξαιρετικά ανησυχητική - Κίνδυνος καταστροφής ανά πάσα στιγμή

Ulyanov (ΙΑΕΑ): Η κατάσταση στην Zapοrizhia είναι εξαιρετικά ανησυχητική - Κίνδυνος καταστροφής ανά πάσα στιγμή
Με ερωτηματική η επίσκεψη της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Zapοrizhia στις αρχές Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Μια αντιπροσωπεία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ενδέχεται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό της Zapοrizhia στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Ulyanov, τον Ρώσο εκπρόσωπο στη Βιέννη όπου εδρεύει η ΙΑΕΑ.
Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης την Παρασκευή 19/8: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για τις λεπτομέρειες, όλα αυτά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα, συζητάμε και θα συνεχίσουμε να συζητάμε τις λεπτομέρειες της αποστολής, τη διαδρομή, τον αριθμό των ανθρώπων που θα να συμμετάσχουν σε αυτή την επίσκεψη, πόσο καιρό θα μείνουν στο σταθμό, ποια καθήκοντα θα υπηρετήσουν».
"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου αυτό ενδεχομένως θα λάβει χώρα τι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, εκτός και αν προκύψουν ξανά εξωτερικοί παράγοντες που δεν σχετίζονται με τους στόχους." είπε ο Ulyanov.
Ο Ulyanov είπε ότι η οργάνωση της αποστολής συζητείται επί του παρόντος με τη γραμματεία του ΔΟΑΕ.
«Σχεδόν κάθε μέρα επικοινωνώ με τον γενικό διευθυντή του πρακτορείου..
Τη Δευτέρα, θα εμφανιστεί εδώ στη Βιέννη και οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν», είπε ο Ulyanov.
Η ρωσική και η ουκρανική πλευρά βρίσκονται ξανά σε αντιπαράθεση σχετικά με τις προϋποθέσεις για μια τέτοια επίσκεψη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε την Πέμπτη 18/8 ότι μια αποστολή του ΔΟΑΕ θα πρέπει να ταξιδέψει μόνο μέσω εδάφους που δεν κατέχεται από τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα προειδοποίησε πως η κατάσταση στο εργοστάσιο ήταν «εξαιρετικά ανησυχητική. Αυτό που κάνει ο ουκρανικός στρατός όταν βομβαρδίζει αυτήν την πυρηνική εγκατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτο» είπε.
Όσο για το καθεστώς του εργοστασίου, ο Ulyanov είπε: «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σοβαρές συνέπειες, αλλά, όπως σωστά είπε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πριν από μια εβδομάδα, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να καταλήξει άσχημα», είπε ο Ulyanov.
Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι βομβάρδισε την περιοχή και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι το έκανε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης