Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιγαντώνεται το ενεργειακό πρόβλημα - Πέφτει η στάθμη του Ρήνου, δυσκολίες στη μεταφορά πετρελαίου

Γιγαντώνεται το ενεργειακό πρόβλημα - Πέφτει η στάθμη του Ρήνου, δυσκολίες στη μεταφορά πετρελαίου
Η μείωση της παραγωγής της Shell υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της πτώσης της στάθμης του νερού στην πλωτή οδό
Σχετικά Άρθρα
Η τρέχουσα στάθμη του νερού στον ποταμό Ρήνο, μια σημαντική αρτηρία διαμετακόμισης εσωτερικής υποδομής σε όλη τη Γερμανία, είναι εξαιρετικά χαμηλή και έχουν καταστήσει ορισμένα μέρη του ποταμού αδιάβατα από τις φορτηγίδες.
Η πτώση των υδάτων έχει ήδη διαταράξει τη ροή των εμπορευμάτων και επιδεινώνει τη στενότητα του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.
Η ανησυχητική έλλειψη νερού συμβάλλει σε πιθανό σοκ στον εφοδιασμό πετρελαίου στο μεγαλύτερο συγκρότημα επεξεργασίας πετρελαίου της Γερμανίας που βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου, το οποίο διαχειρίζεται η Shell Plc.

Μειώνει τις μεταφορές η Shell

"Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού του Ρήνου, μειώσαμε τη χωρητικότητα της Shell Energy and Chemicals Park Rhineland.
Η κατάσταση όσον αφορά τον εφοδιασμό είναι δύσκολη, αλλά αντιμετωπίζεται προσεκτικά", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.
Η Shell δεν αποκάλυψε πόση παραγωγή έκοψε στις εγκαταστάσεις διύλισης, που παράγει καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και πετροχημικά.
Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι το διυλιστήριο μπορεί να επεξεργάζεται πάνω από 17 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή περίπου 345.000 βαρέλια την ημέρα.
Το διυλιστήριο και το εργοστάσιο χημικών βρίσκεται στον Κάτω Ρήνο και έξω από την Κολωνία.
Είναι χαμηλότερα από το εξαιρετικά ελεγχόμενο σημείο πνιγμού Kaub που είναι στα 35 εκατοστά - η στάθμη του νερού κάτω από τα 40 εκατοστά δείχνει ότι οι φορτωτές θεωρούν ότι δεν είναι οικονομικό να λειτουργούν φορτηγίδες πέρα ​​από το σημείο στον Άνω Ρήνο.

Μπλοκάρει η πλωτή οδός

Η μείωση της παραγωγής της Shell υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της πτώσης της στάθμης του νερού στην πλωτή οδό, ενισχύοντας την ενεργειακή κρίση λόγω των κυρώσεων της Ευρώπης στη Ρωσία.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η πτώση της στάθμης του νερού στον Ρήνο θα χειροτέρευε τα πράγματα για τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.
Οι προμήθειες αργού προϊόντος εξαντλούνται σε ολόκληρη τη χώρα.
Η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV AG προειδοποίησε πριν από δύο εβδομάδες ότι η Γερμανία αντιμετώπισε πρόβλημα με το ντίζελ και τα καύσιμα θέρμανσης.
Βέβαια, η στάθμη του νερού του Ρήνου αναμένεται να αυξηθεί στα 67 εκατοστά έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης.
Επίσης, ένας στόλος δεξαμενόπλοιων αργού που μεταφέρουν ντίζελ κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης