Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βαθαίνει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, εκτός ελέγχου οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας - «Στέγνωσε» ο Ρήνος

Βαθαίνει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, εκτός ελέγχου οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας - «Στέγνωσε» ο Ρήνος
Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, στα 600 ευρώ η Μεγαβατώρα (Mwh)
Σχετικά Άρθρα
Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, στα 600 ευρώ η Μεγαβατώρα (MWh), εν μέσω καύσωνα και ξηρασίας, με τον ποταμό Ρήνο να «στεγνώνει» επιτείνοντας τα προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Οι τιμές της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με το κύμα καύσωνα διαρκείας  και την ξηρασία να περιορίζουν σημαντικά μία από τις βασικές υδάτινες οδούς της Ευρώπης για τη μεταφορά ενεργειακών προμηθειών.
Tο γερμανικό προθεσμιακό συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά σημείωσε άνοδο στα 430 ευρώ τη μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας την Τετάρτη.

electricity.png

Η ξηρασία δεν προβλέπεται να τελειώνει σύντομα, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Το πρόβλημα δεν είναι ένας ξηρός Ιούλιος ή μερικές εβδομάδες ή μήνες», δήλωσε η Eriksen Holmen της Volue με έδρα το Όσλο.
Η αιολική ενέργεια παράλληλα, παραμένει χαμηλότερη από το μέσο όρο για αυτή την εποχή του έτους σε μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς.
Αυτό αφήνει το σύστημα περισσότερο εξαρτημένο από τις μονάδες ορυκτών καυσίμων.
Την ίδια ώρα, πάνω από το 50% του πυρηνικού στόλου της Γαλλίας είναι εκτός λειτουργίας για εργασίες συντήρησης.

«Στεγνώνει» ο Ρήνος

Η στάθμη του νερού στο Kaub, το ασικό σημείο στα δυτικά της Φρανκφούρτης είναι έτοιμη να υποχωρήσει στα 33 εκατοστά έως τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Ναυτιλίας και Ναυτιλίας της Γερμανίας.
Κάτω από το όριο των 40 εκατοστών, οι περισσότερες φορτηγίδες που μεταφέρουν εμπορεύματα, όπως diesel και άνθρακα δεν μπορούν ουσιαστικά να διέλθουν από τον ποταμό.
«Η κατάσταση της προσφοράς προϊόντων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν ήδη πολύ δύσκολη πριν από αυτή την τελευταία κρίση», σχολιάζει ο Toril Bosoni, επικεφαλής του τμήματος αγοράς πετρελαίου του IEA, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg.
«Τα χαμηλά επίπεδα νερού καθιστούν πιο δαπανηρή την μεταφορά καυσίμων από τη θαλάσσια αγορά σε αυτήν την περιοχή».
Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις χώρες που συνήθως αντλούν καύσιμα μέσω του Ρήνου, πρόσθεσε.
«Έτσι, αναμένουμε ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί προς το τέλος του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης