Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διέλυσαν την Bed Bath & Beyond ακτιβιστές και 20χρονοι επενδυτές - Κατέρρευσε η μετοχή, προσελήφθη σύμβουλος αναδιάρθρωσης

Διέλυσαν την Bed Bath & Beyond ακτιβιστές και 20χρονοι επενδυτές - Κατέρρευσε η μετοχή, προσελήφθη σύμβουλος αναδιάρθρωσης
Οι μετοχές της Bed Bath & Beyond υποχώρησαν 44,6% στις εκτεταμένες συναλλαγές, προσθέτοντας στις απώλειες του σχεδόν 20% κατά την τακτική συνεδρίαση της 18ης Αυγούστου 2022
Σχετικά Άρθρα

Μετά από ένα -20% εντός της κύριας συνεδρίασης, η μετοχή της Bed Bath & Beyond καταγράφει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές νέα βουτιά πάνω από 44%, με τη διοίκηση να ανακοινώνει ότι θα υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωσή της υπό την δικηγορική εταιρεία Kirkland & Ellis.
Ο ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen αποχώρησε από τη θέση του στην Bed Bath & Beyond, σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Αυγούστου 2022.
Η κατάθεση δείχνει ότι η RC Ventures του Cohen έκανε ντάμπινγκ τις μετοχές της την Τρίτη και την Τετάρτη σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 18,68 και 29,22 δολαρίων ανά μετοχή.
Η εταιρεία πούλησε επίσης τα δικαιώματα αγοράς της.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 44,6% στις εκτεταμένες συναλλαγές, προσθέτοντας στις απώλειες του σχεδόν 20% κατά την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ο ακτιβισμός των επενδυτών

Ο Cohen, ο οποίος ίδρυσε την Chewy και είναι ο πρόεδρος της GameStop, αγόρασε περισσότερες από 7 εκατομμύρια μετοχές και δικαιώματα αγοράς της Bed Bath & Beyond νωρίτερα φέτος.
Η εταιρεία πρόσθεσε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιλογής του και απώθησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της αφού η RC Ventures αποκάλυψε το μερίδιό της.
Ο ίδιος αρχικά αγόρασε τις μετοχές του στην Bed Bath & Beyond κατά μέσο όρο περίπου 15,34 δολάρια ανά μετοχή.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC, ο Cohen κέρδισε περίπου 59 εκατομμύρια δολάρια, πριν από τις αμοιβές μεσιτείας, από τις συναλλαγές του στην κοινή μετοχή Bed Bath & Beyond.
Μπορεί να είχε επιπλέον κέρδη από τα call options.
Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η Bed Bath & Beyond είπε ότι κατέληξε σε μια «εποικοδομητική συμφωνία» με την RC Ventures τον Μάρτιο και διερευνά πιθανές αλλαγές στη χρηματοοικονομική της δομή.

Τι ανέφερε στις 18 Αυγούστου 2022 το www.bankingnews.gr

Στο στόχαστρο 20χρονου φοιτητή η Bed Bath & Beyond

Μια απίστευτη ιστορία παραλογισμού εκτυλίσσεται στη Wall Street με τις μετοχές της Bed Bath & Beyond, αφού ο ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen, 20 χρόνων φοιτητής, δήλωσε σε μια κατάθεση ότι σκοπεύει να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του μέσω της εταιρείας του RC Ventures.

Σύμφωνα με ένα Έντυπο 144 που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η RC Ventures πρότεινε την πώληση 9,45 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας, που είναι το συνολικό ποσό που κατέχει στην Bed Bath.
Το Έντυπο 144 ενεργεί ως επίσημη ανακοίνωση για μια προτεινόμενη πώληση χρεογράφων.
Η συνολική τιμή αγοράς των 7,78 εκατομμυρίων μετοχών που κατέχει άμεσα η RC Ventures είναι περίπου 119,4 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων των προμηθειών μεσιτείας, σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις της SEC.
Και η συνολική τιμή αγοράς των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς της εταιρείας που μπορεί να ασκηθούν σε 1,67 εκατομμύρια μετοχές που ανήκουν απευθείας στην RC Ventures είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων επίσης αυτών των προμηθειών.
Τα δικαιώματα αγοράς δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει μετοχές σε καθορισμένη τιμή εξάσκησης.

Το κέρδος του Cohen

Αν ο Cohenκατάφερνε υποθετικά να πουλήσει όλες τις κοινές μετοχές του Bed Bath στην τιμή κλεισίματος της Τετάρτης των 23,08 δολαρίων, θα είχε καθαρά περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του CNBC.
Τα υποθετικά κέρδη του Cohen θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα εάν πουλούσε επίσης τα συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης.
Ο Cohen αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι κατείχε σχεδόν το 10% των μετοχών στην Bed Bath μέσω της ακτιβιστικής εταιρείας του στις αρχές Μαρτίου.
Η FactSet λέει ότι οι συμμετοχές του ανήλθαν στο 11,82% στα τέλη Μαρτίου.
Εκείνη την εποχή, ο Cohen, ο πρόεδρος της GameStop και ιδρυτής της Chewy, έγραψε μια επιστολή στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bed Bath, Mark Tritton, λέγοντας ότι πίστευε ότι η αλυσίδα οικιακών αγαθών αγωνιζόταν να αντιστρέψει τη μείωση του μεριδίου αγοράς και να αντιμετωπίσει τα δεινά της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Προέτρεψε επίσης τον λιανοπωλητή να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της αλυσίδας Buybuy Baby.
Αργότερα τον Μάρτιο, ο Bed Bath είπε ότι συνήψε συμφωνία με την εταιρεία του ακτιβιστή για να προσθέσει τρία άτομα που επέλεξε ο Cohen στο διοικητικό συμβούλιο, με άμεση ισχύ.
Μόλις τρεις μήνες αργότερα, η Bed Bath αντικατέστησε ξαφνικά τον Tritton τον Ιούνιο, ονομάζοντας ως προσωρινό διάδοχό του την εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης και ανεξάρτητη διευθύντρια Sue Gove.
Αυτό προέκυψε αφότου η εταιρεία υπέστη άλλο ένα τρίμηνο υποτονικών πωλήσεων και σοβαρών ζημιών.

Προβλήματα ρευστότητας

Η Bed Bath ανέφερε περίπου 108 εκατομμύρια δολάρια μετρητά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.
Οι καθαρές ζημιές της αυξήθηκαν στα 358 εκατομμύρια δολάρια από 51 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο το 2021.

Ωστόσο, η τρέλα των μετοχών meme έχει βρει νέα ζωή τις τελευταίες εβδομάδες και η Bed Bath ήταν η κύρια ωφελούμενη.
Η μετοχή σημείωσε άνοδο 58% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας εύκολα την απόδοση της αγοράς.
Οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 300% μόνο τον Αύγουστο, με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Στο ταμπλό άλλαξαν χέρια σχεδόν 400 εκατομμύρια μετοχές την Τρίτη και άλλες 249 εκατομμύρια μετοχές την Τετάρτη, σύμφωνα με το FactSet.
Η Bed Bath ήταν επίσης η μετοχή που αναφέρθηκε περισσότερο στη σελίδα στοιχημάτων της Reddit στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον τρίτο πάροχο δεδομένων Quiver Quantitative.
Την Τετάρτη, αφού άρχισαν να εμφανίζονται τα νέα για την κατάθεση του Cohen, οι χρήστες μπήκαν στη σελίδα στοιχημάτων της Wall Street για να τονίσουν ότι το Έντυπο 144 προορίζεται μόνο για την ειδοποίηση σχετικά με μια πρόταση για πώληση.

Η περίπτωση Jake Freeman

Μέσα σε αυτή την... τρέλα, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους FT, με τίτλο «rich to rich», αναφέρεται ότι ο 20χρονος φοιτητής πανεπιστημίου, Jake Freeman, ο οποίος είναι ειδικός στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, κατάφερε να συγκεντρώσει το 6,2% του συνολικού εκκρεμούς αποθέματος της Bed Bath & Beyond κάτω από 5,50 δολάρια.

Το ποσό που διέθεσε ήταν ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ανακοίνωσε σε μια επιστολή ακτιβιστών 13-G προς την BBBY Management στις 21 Ιουλίου 2022 και λιγότερο από ένα μήνα αργότερα πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του, κερδίζοντας 110 εκατομμύρια δολάρια.
Και ενώ όλοι περίμεναν την RC Ventures του Cohen να ρευστοποιήσει το μερίδιό της, τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το μερίδιο του νούμερο 4 κορυφαίου κατόχου της BBBY έχει ήδη πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή που ο Freeman αποκάλυψε το μερίδιο του 6,21% (ή 4.968.000), ο 20χρονος έστειλε επίσης μια επιστολή 9 σελίδων (σχεδόν όσα γράφουν οι 20χρονοι μαθηματικοί κολεγίων) στην BBBY εξηγώντας ότι η εταιρεία «αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση για την επιβίωσή της» και ότι η εταιρεία «πρέπει να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, να βελτιώσει δραστικά την κεφαλαιακή της δομή και να αυξήσει τα μετρητά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης