Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι τιμές στόχοι της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες είναι ακατανόητα αδικαιολόγητες… και αναιρούνται από την HSBC

Οι τιμές στόχοι της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες είναι ακατανόητα αδικαιολόγητες… και αναιρούνται από την HSBC
Oι τιμές στόχοι θα αναιρεθούν πλήρως εάν επικρατήσει το απαισιόδοξο σενάριο για τις αγορές… για την ώρα πάντως το bankingnews κρατάει ως στόχο για τον Γενικό Δείκτη όχι τις 897 ή 900 μονάδες που βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά τις 780 μονάδες που εκτιμούμε ότι θα ξαναδεί η χρηματιστηριακή αγορά….

Στις 18 Αυγούστου 2022 η HSBC σε έκθεση της για τις ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε τις τιμές στόχους με αφορμή τις καλές επιδόσεις του α΄ 6μήνου 2022 στα κέρδη και στην γενικότερη βελτίωση των ισολογισμών.
Μάλιστα έθεσε τους εξής νέους στόχους
Alpha bank 1,45 ευρώ νέος στόχος ή άνοδος 48%
Eurobank 1,65 ευρώ νέος στόχος ή άνοδος 68%
Εθνική τράπεζα 4,55 ευρώ νέος στόχος ή άνοδος 34%
Πειραιώς 2,70 ευρώ νέος στόχος ή άνοδος 139%.

Οι νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες αφορούν 12μηνη βάση δηλαδή έως το Καλοκαίρι του 2023.
Προφανώς η HSBC στηρίχθηκε στην ανάλυση της στις επιδόσεις α΄ 6μήνου που ήταν ενθαρρυντικές, οι ελληνικές τράπεζες μετά από πολλά χρόνια κατάφεραν και είχαν ισχυρή πρόοδο στο σκέλος της εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.
Με τα κέρδη τους αύξησαν τα κεφάλαια τους, οπότε ενίσχυσαν τους ισολογισμούς τους ενώ όλες οι τράπεζες έχουν πλέον μονοψήφιο, κάτω από 10% NPEs ratio απόδειξη εξυγίανσης.
Το ερώτημα είναι οι νέες τιμές στόχοι δικαιολογούνται;
Την απάντηση δεν θα την δώσει το bankingnews αλλά η ίδια η HSBC η οποία στην πρόβλεψη της για το 2023 με όρους αποτίμησης χρηματιστηριακής αξίας προς κεφάλαια εκτιμάει ότι δεν θα υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές…
Την ίδια στιγμή και στον δείκτη P/E κέρδη ανά μετοχή βλέπει σταθεροποίηση, όταν αυξάνεται ο αριθμητής και λιγότερο ο παρανομαστής εύλογα δεν καταγράφεται βελτίωση στους αριθμοδείκτες.
Ενώ η HSBC είναι άνετη στο να δίνει τιμές στόχους π.χ. βλέπει την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς σχεδόν στα σημερινά επίπεδα της Eurobank, στην ανάλυση αποτίμησης… βλέπει στασιμότητα και παραδόξως δίνει τιμές στόχους με άνοδο έως και 139%...

Συμπέρασμα

Σε αντίθεση με τις τιμές στόχους που τίθενται για τις τράπεζες το bankingnews εδώ και μήνες, από τον Απρίλιο του 2022 έχει οριοθετήσει το 1 ευρώ για Alpha και Eurobank, τα 1,10 ευρώ για την Πειραιώς και τα 3,35 ευρώ για την Εθνική τράπεζα.
Παραδόξως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα τιμών….
Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές στόχοι θα αναιρεθούν πλήρως εάν επικρατήσει το απαισιόδοξο σενάριο για τις αγορές… για την ώρα πάντως το bankingnews κρατάει ως στόχο για τον Γενικό Δείκτη όχι τις 897 ή 900 μονάδες που βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά τις 780 μονάδες που εκτιμούμε ότι θα ξαναδεί η χρηματιστηριακή αγορά….
Έρχονται δύσκολοι μήνες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης