Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταγγέλλει ουκρανική επιχείρηση δολιοφθοράς σε αποθήκη πυρομαχικών στο έδαφός της

Ρωσία: Καταγγέλλει ουκρανική επιχείρηση δολιοφθοράς σε αποθήκη πυρομαχικών στο έδαφός της

Κόκκινη γραμμή από τη Κρεμλίνο η χρήση όπλων τα Δύσης για επιθέσεις στο έδαφός του

Σχετικά Άρθρα
Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι άλλη μια μεγάλη πυρκαγιά που τύλιξε μια αποθήκη πυρομαχικών εντός της επικράτειάς τους την Πέμπτη 18 Αυγούστου, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καταγράφουν το περιστατικό, μετά από μια σειρά προηγούμενων εκρήξεων, εν μέσω αυξανόμενων αναφορών ότι η Ουκρανία διεξάγει «επιχειρήσεις δολιοφθοράς» βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας, ιδίως στην Κριμαία από την περασμένη εβδομάδα.
«Μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας έπιασε φωτιά , δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα», σύμφωνα με το TASS.
Διεξαγωγή ερευνών
«Ο επικεφαλής της περιφέρειας διέταξε τους κατοίκους των οικισμών Timonovo και Soloti να απομακρυνθούν σε ασφαλή απόσταση.
Ομάδες ταχείας επέμβασης εργάζονται στο σημείο, γίνονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί η αιτία της πυρκαγιάς», έγραψε περαιτέρω ο κυβερνήτης στο Telegram .
Η περιοχή είναι μόλις λίγο πάνω από 5 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, όπου από την άλλη πλευρά ρωσικά σώματα στρατού σφυροκοπούν τη μεγαλύτερη βορειοανατολική πόλη του Χαρκοβο.
Τα δύο ρωσικά χωριά έχουν συνολικά πληθυσμό λίγο περισσότερο από 1.000 κατοίκους.
Russian Munitions Depot Ablaze Near Ukraine Border - The Moscow Times
Πώς έγιναν να γεγονότα

Το ABC News κατέγραψε  τα γεγονότα στην Κριμαία την περασμένη εβδομάδα:
Όμως τις τελευταίες ημέρες, εκρήξεις κατέστρεψαν αρκετά ρωσικά αεροπλάνα σε αεροπορική βάση στην Κριμαία και πυρομαχικά ανατινάχθηκαν την Τρίτη.
Οι ουκρανικές αρχές δεν αναλαμβάνουν δημόσια την ευθύνη, αλλά ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναφέρθηκε στις ουκρανικές επιθέσεις πίσω από τις εχθρικές γραμμές μετά τις πιο πρόσφατες εκρήξεις την Τρίτη, ενώ η Ρωσία κατηγόρησε «δολιοφθορά».
Horrible accident… Danger in the Russian military ammunition depot.  Sensation in the famous country….!!
Με όπλα από τις ΗΠΑ

Εν μέσω μομφών ότι όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτές τις επιθέσεις και επιχειρήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Aleksey Reznikov δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής παυτή την εβδομάδα: «Έχουμε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς εταίρους εναντίον του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αλλά αν συζητήσουμε την υπεράσπιση… της ουκρανικής γης όπου βρίσκεται τώρα ο εχθρός, δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί».

Η «κόκκινη γραμμή»

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι τέτοιες επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας με αμερικανικά όπλα θα σηματοδοτούσαν μια αυστηρή «κόκκινη γραμμή» και ότι θα θεωρούσε υπεύθυνες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι τα πράγματα συνεχίζουν να θερμαίνονται πάνω από την Κριμαία, αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky νωρίτερα αυτό το μήνα δεσμεύτηκε να «απελευθερώσει» την ελεγχόμ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης