Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Medvedev (Ρωσία): «Οι πολίτες της Ευρώπης να τιμωρήσουν τις κυβερνήσεις τους για την προφανή βλακεία τους»

Παρέμβαση Medvedev (Ρωσία): «Οι πολίτες της Ευρώπης να τιμωρήσουν τις κυβερνήσεις τους για την προφανή βλακεία τους»
«Οι ψήφοι των πολιτών είναι ένας ισχυρός μοχλός επιρροής» ανέφερε ο ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας Dmitri Medvedev

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας Dmitri Medvedev… στοχοποιώντας εν μέσω πλην σαφώς την εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 διεξάγονται εκλογές στην Ιταλία.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις το δεξιό – εθνικιστικό μπλοκ φαίνεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει το 48% με 50% των ψήφων, το Κίνημα αδέρφια για την Ιταλία της Meloni, ο Salvini με την Lega και ο Berlusconi με την Forsa Italia.

Στις κάλπες «θα θέλαμε να δούμε τους ευρωπαίους πολίτες όχι μόνο να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις ενέργειες των κυβερνήσεών τους, αλλά και να στέλνουν ένα σαφές μήνυμα.
Για παράδειγμα, ότι τους καλούν να λογοδοτήσουν, τιμωρώντας τους για την προφανή βλακεία τους», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, Dmitri Medvedev, υπογραμμίζοντας ότι «οι ψήφοι των πολιτών είναι ένας ισχυρός μοχλός επιρροής».

Η αντίδραση Di Maio

Ο υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio αντέδρασε αμέσως:
«Η παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις ιταλικές εκλογές είναι πραγματικά ανησυχητική.
Ένας Ρώσος εκπρόσωπος, ο Dmitri Medvedev, επεμβαίνει ξανά με ευθύτητα στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα, δίνοντας και αυτή τη φορά ένδειξη ψήφου.
Οι ιταλικές πολιτικές δυνάμεις αποστασιοποιούνται σαφώς, από τη ρωσική προπαγάνδα.
Εργαζόμαστε για να διαφοροποιήσουμε τις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, ώστε να μην χρηματοδοτούμε τον αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέφερε: «Ο Dmitri Medvedev, το γεράκι του οπαδού του ρωσικού καθεστώτος των σφαγών στην Ουκρανία, μπαίνει στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία, καλώντας τους ψηφοφόρους να τιμωρήσουν την κυβέρνηση στις κάλπες.

Calenda: «Θα νικήσουμε τους φίλους του Putin, Conte, Berlusconi και Salvini

«Η Ρωσία και ο Medvedev στις 25 Σεπτεμβρίου θα έχουν μια πικρή έκπληξη.
Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τους «φίλους» τους Conte, Berlusconi και Salvini.. »
«Η έκκληση του Medvedev προς τους ψηφοφόρους να τιμωρήσουν τις κυβερνήσεις τους είναι περισσότερο γελοίο παρά τραγικό:

(Fdi): H Αριστερά τώρα βλέπει ξένες παρεμβάσεις και τις εκμεταλλεύεται

Τα Αδέλφια της Ιταλίας υποστηρίζουν ότι εμείς ενεργούμε πάντα για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και εκείνοι – αναφέρεται στην Αριστερά - που σκέφτονται μόνο να δυσφημήσουν τους αντιπάλους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης