Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάβρος ο Trump ξεκαθαρίζει: Το θέμα με τα πυρηνικά είναι απάτη - Εμπλέκονται άθλιοι άνθρωποι!

Λάβρος ο Trump ξεκαθαρίζει: Το θέμα με τα πυρηνικά είναι απάτη - Εμπλέκονται άθλιοι άνθρωποι!
Trump: Να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα εντάλματα έρευνας στην οικία μου
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump υποστήριξε, με νεότερη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη», διαψεύδοντας  ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post σύμφωνα με το οποίο πράκτορες του FBI επιδίωξαν να ανακτήσουν έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγαν έρευνα στην κατοικία του στη Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Δεν είναι σαφές εάν τα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, κατά το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε χθες, Πέμπτη 11/8, από έναν δικαστή να δημοσιοποιήσει το ένταλμα που επέτρεψε την έρευνα του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο, αφού ο Ρεπουμπλικανός Trump τη χαρακτήρισε πολιτικά αντίποινα.
Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ο Trump ανέφερε στη νεοφυή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε, το Truth Social, πως "το θέμα με τα πυρηνικά όπλα είναι μια απάτη", εξισώνοντάς το με τις αντιπαραθέσεις που ενέπλεκαν τη Ρωσία, με μια έρευνα από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ και τις δύο παραπομπές του σε δίκη.
«Κάποιοι άθλιοι άνθρωποι εμπλέκονται», είπε.
Ο Trump δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του περί "απάτης" ή τον ισχυρισμό του επίσης ότι τα στοιχεία είχαν 'φυτευτεί'.
«Γιατί το FBI δεν επέτρεψε την έρευνα χώρων στο Μαρ-α-Λάγκο παρουσία του δικηγόρου μας, ή άλλων;» είπε ακόμη ο Trump στο Truth Social.

Trump: Να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα εντάλματα έρευνας στην οικία μου

Νωρίτερα, να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα εντάλματα έρευνας στην οικία του στο Mar-a-Lago ζήτησε από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καταγγέλλοντας για ακόμη μία φορά τον ανήθικο πόλεμο που δέχεται από τους Δημοκρατικούς.
«Όχι μόνο δεν θα αντιταχθών στη δημοσιοποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την αντιαμερικανική, αδικαιολόγητη και περιττή επιδρομή και διάρρηξη του σπιτιού μου στο Palm Beach, Florida, Mar-a-Lago, αλλά προχωρώ ένα βήμα παραπέρα ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ την άμεση δημοσίευση αυτών των εγγράφων, παρόλο που έχουν συνταχθεί από ριζοσπάστες αριστερούς Δημοκρατικούς και πιθανούς μελλοντικούς πολιτικούς αντιπάλους, που έχουν ισχυρό συμφέρον να μου επιτεθούν, όπως έκαναν τα τελευταία 6 χρόνια…» είπε ο Trump σε μια ανάρτηση στο Truth Social.
Πηγές από την κυβέρνηση Biden, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αφήνουν να εννοηθεί ότι η δημοσιοποίηση θα γίνει.

"Αυτή η άνευ προηγουμένου πολιτική εργαλειοποίηση των αρχών επιβολής του νόμου είναι ακατάλληλη και άκρως ανήθικη.
Ο κόσμος παρακολουθεί καθώς η χώρα μας οδηγείται σε νέο χαμηλό επίπεδο, όχι μόνο για τα σύνορά μας, το έγκλημα, την οικονομία, την ενέργεια, την εθνική μας ασφάλεια και πολλά άλλα, αλλά και με σεβασμό στις ιερές μας εκλογές!», είπε σε επόμενη ανάρτηση.

Έγγραφα για πυρηνικά όπλα

Σύμφωνα με την Washington Post, το FBI αναζητούσε «διαβαθμισμένα έγγραφα που σχετίζονται με πυρηνικά όπλα», μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της επιδρομής του στην κατοικία του πρώην προέδρου Trump, επικαλούμενη «άτομα που γνωρίζουν την έρευνα».
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι υλικό για τα πυρηνικά όπλα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και συνήθως περιορίζεται σε μικρό αριθμό κυβερνητικών αξιωματούχων, είπαν οι ειδικοί.
Η δημοσιοποίηση λεπτομερειών σχετικά με τα όπλα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προσφέρει έναν οδικό χάρτη πληροφοριών στους αντιπάλους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τρόπους αντιμετώπισης αυτών των συστημάτων.
Και άλλες χώρες μπορεί να θεωρήσουν την αποκάλυψη των πυρηνικών τους μυστικών ως απειλή, είπαν οι ειδικοί.
Ένας πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος στο παρελθόν επέβλεπε τις έρευνες για διαρροές απόρρητων πληροφοριών, είπε ότι ο τύπος των άκρως απόρρητων πληροφοριών που περιγράφεται από άτομα που είναι εξοικειωμένοι με την έρευνα πιθανότατα θα έκανε τις αρχές να προσπαθήσουν να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την ανάκτηση ευαίσθητων εγγράφων που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην ασφάλεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post
«Εάν το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης πίστευαν ότι υπήρχαν ακόμη άκρως απόρρητα υλικά στο Μαρ-α-Λάγκο, αυτό θα έδινε μεγαλύτερο κίνητρο για την ανάκτηση αυτού του υλικού όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο David Laufman, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος αντικατασκοπείας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ιστορικό

Ο Bruce Reinhart, ομοσπονδιακός δικαστής της Φλόριντα, υπέγραψε ένταλμα έρευνας στην οικία του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.
Ο Reinhart εργάστηκε ως ομοσπονδιακός εισαγγελέας μέχρι το 2008, όταν έγινε δικηγόρος υπεράσπισης εκπροσωπώντας υπαλλήλους του καταδικασμένου Jeffrey Epstein.
Το ένταλμα στο Mar-A-Lago εκδόθηκε στις 5 Αυγούστου, μια ημέρα αφότου ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, κατέθεσε στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας και ρωτήθηκε για αναφορές καταγγελιών σχετικά με το εάν η υπηρεσία του γινόταν όλο και πιο πολιτικοποιημένη.
Ο Wray χρειάστηκε να συντομεύσει την ανάκριση επειδή έπρεπε να ταξιδέψει, αν και τα αρχεία πτήσης έδειχναν ότι χρησιμοποίησε ένα τζετ του FBI για να ταξιδέψει στο Upstate New York, σύμφωνα με τη New York Post.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στα μέσα Ιανουαρίου, η Διοίκηση Εθνικών Αρχείων κανόνισε τη μεταφορά από το Mar-A-Lago 15 κουτιών που σύμφωνα με τα στοιχεία περιείχαν προεδρικά αρχεία.
Σύμφωνα με τον Νόμο για τα προεδρικά αρχεία θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί τον Ιανουάριο του 2021 καθώς ο Trump αποχώρησε από τα καθήκοντά του και ορισμένα από τα κουτιά περιείχαν απόρρητες πληροφορίες.

Η «προβληματική» έρευνα

Οι πράκτορες αρχικά αρνήθηκαν στο να δείξουν στον Bob το ένταλμα, αλλά τελικά το έκαναν.
Δεν επέτρεψαν όμως σε κανέναν εκπρόσωπο του πρώην προέδρου να επιβλέπει την έρευνα, είπε ο Bob.
Η αιτιολόγηση της έρευνας παραμένει επίσης απόρρητη.
Η νομική ομάδα του Trump σχεδιάζει να ζητήσει από το Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα να αποσφραγίσει την ένορκη κατάθεση εντάλματος έρευνας, η οποία θα περιγράφει γιατί οι αρχές ζήτησαν το ένταλμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης