Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταστροφή της Τουρκίας; Η μυστική συνάντηση Cavusoglu με τον ηγέτη των Τσετσένων στο Σότσι και το «deal»

Μεταστροφή της Τουρκίας; Η μυστική συνάντηση Cavusoglu με τον ηγέτη των Τσετσένων στο Σότσι και το «deal»
Ο μουσουλμάνος Kadirov έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για υποθέσεις κατασκοπείας καθώς και για δολοφονίες Τσετσένων αντιφρονούντων πίσω στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Και ενώ όλα στα βλέμματα στις 5 Αυγούστου ήταν δικαίως στραμμένα στη συνάντηση που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan με τον Ρώσο ομόλογό του, Putin, στο Σότσι, την ίδια ημέρα ωστόσο, μακριά όμως από τα φώτα της δημοσιότητας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Cavusoglu και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν κρυφά με τον Τσετσένο ηγέτη Kadirov.
Μια συνάντηση την οποία μάλιστα θα έκανε δημοσίως γνωστή εκ των υστέρων ο ίδιος ο Kadirov μέσα από τον λογαριασμό του στο Telegram.
«Είχαμε μια πλούσια και παραγωγική άτυπη συζήτηση, στην οποία συμφωνήσαμε για την ανάγκη καθιέρωσης στενής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Δημοκρατίας της Τσετσενίας σε διάφορα θέματα.
Ο Cavusoglu εξέφρασε την ελπίδα αυτή η άτυπη συνάντηση να είναι η αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και τη δημιουργία επαφών.
Συμφώνησα μαζί του και σημείωσα ότι και οι δύο πλευρές θα ωφεληθούν από κοινές πρωτοβουλίες», έγραψε ο Τσετσένος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η τουρκική αντιπροσωπεία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Τουρκία και ότι εκείνος αποδέχθηκε την σχετική πρόσκληση.

Το μαύρο παρελθόν... 

Ο μουσουλμάνος Kadirov έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για υποθέσεις κατασκοπείας καθώς και για δολοφονίες Τσετσένων αντιφρονούντων πίσω στην Τουρκία.
Ο ίδιος έχει μάλιστα, από την πλευρά του, ασκήσει κατά καιρούς σκληρή κριτική στην πλευρά Erdogan για διάφορες υποθέσεις, σχετικές με την Ουκρανία (εκφράζοντας την ενόχλησή του επειδή οι Τούρκοι έχουν πουλήσει drones στο Κίεβο) αλλά και με τα «εσωτερικά» της Τσετσενίας (με αφορμή για παράδειγμα ένα πάρκο στο οποίο έχει δοθεί το όνομα του Dudayev στην επαρχία Κοτζάελι της Τουρκίας).
«Η Τουρκία κάνει ειρήνη με τον Τσετσένο ηγέτη», γράφει ο δημοσιογράφος στον ιστοχώρο Al-Monitor, βλέποντας μια «πολιτική μεταστροφή» από την πλευρά της Άγκυρα στο συγκεκριμένο θέμα, μια «πολιτική μετατόπιση» την οποία ο Ταστεκίν ερμηνεύει ως άνοιγμα της τουρκικής ηγεσίας όχι μόνο προς τον ίδιο τον Kadirov αλλά και προς τον Putin.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, αυτό το όποιο άνοιγμα γεννά παράλληλα και ανησυχίες: στις τάξεις των Τσετσένων εχθρών του Kadirov που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, στις τάξεις των Κούρδων που φοβούνται ότι Τσετσένοι μαχητές θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στις επόμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά και στις τάξεις της τουρκικής αντιπολίτευσης που θεωρεί ότι η ένταση θα μπορούσε να ανέβει ενόψει εκλογών...
Άβυσσος η ψυχή τους....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης