Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Γεωργιάδης: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στο Ελληνικό
Σε λίγες εβδομάδες θα  ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό,σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα

Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης 9/8, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πύργου στο Ελληνικό, ύψους 192 μέτρων.
«Το ακριβές ύψος της άδειας του ουρανοξύστη στο Ελληνικό είναι 198,85 μέτρα και όχι 192 που είπα εκ παραδρομής το πρωί. Καλορίζικος», διευκρίνισε στη συνέχεια, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης.

adonis_1.JPG



Για πληθωρισμό

Κάνοντας αναφορά στον πληθωρισμό, που διαμορφώθηκε στο 11,6% τον Ιούλιο 2022, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η μηνιαία μείωση ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την ΕΕ, προσθέτοντας πως σε κάποιο βαθμό οι συνέπειες του πληθωρισμού έχουν απορροφηθεί από σειρά κυβερνητικών μέτρων για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα διάφορα επιδόματα.

Περί τιμών καυσίμων και νοθείας

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη τις τιμές στα καύσιμα, τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι πριν από δύο μήνες.
«Ξύλο να χτυπήσω, γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως, η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες», σημείωσε ο υπουργός.
Κάνοντας αναφορά στο Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα, εκτός των καυσίμων, αφού το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ώστε να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.
Τέλος, για τη νοθεία στα καύσιμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια.
Εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος, καθώς η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης