Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Marina Tower: Στα 250 εκατ. ευρώ το κόστος – Έτοιμος στο β’ εξάμηνο του 2025

Marina Tower: Στα 250 εκατ. ευρώ το κόστος – Έτοιμος στο β’ εξάμηνο του 2025
Ο Marina Tower είναι ένας ουρανοξύστης κατοικιών και η χρήση των εγκαταστάσεών του προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες τους

Ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα, στην έκταση του Ελληνικού, θα είναι έτοιμος το 2025 και το κόστος του θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda και βάσει των απαντήσεων που έδωσε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, το project Marina Tower βρίσκεται στη φάση εκπόνησης των μελετών με στόχο να γίνει η κατάθεσή τους προς αδειοδότηση εντός του 2022.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημοπράτηση της κατασκευής του έργου.
Η Lamda θα διενεργήσει διαγωνισμό για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας ή κοινοπραξίας που θα αναλάβει την ανέγερση του Marina Tower.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτει κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανέγερση ψηλών κτιρίων.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα διαμερίσματα

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα διαμερίσματα του Marina Tower έχει ξεκινήσει μέσω του website του Ελληνικού.
Ήδη διαπιστώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές.
Η ζήτηση είναι έντονη τόσο από το εξωτερικό, όπως αναμέναμε, όσο και από την Ελλάδα, γεγονός που αξιολογούμε ως ιδιαιτέρως σημαντικό.
Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν εντός του Ιουλίου.
Σημειώνεται πως ο Marina Tower είναι ένας ουρανοξύστης κατοικιών και η χρήση των εγκαταστάσεών του προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες τους.
Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή του έργου, εντός του Ελληνικού, θα υπάρχουν καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και άλλες υποδομές που θα είναι προσβάσιμες σε όλους.

Με μέσα τελευταίας τεχνολογίας

Για την υλοποίηση του έργου, έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, ώστε να αξιολογηθούν από τους εξειδικευμένους γεωτεχνικούς και στατικούς μελετητές του έργου και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την θεμελίωση και στατική επίλυση του πύργου.
Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα τελευταίας τεχνολογίας για να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες μελέτης και κατασκευής, αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια και καθυστερήσεις.
Τα ψηφιακά BIM μοντέλα θα περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μελέτη, κατασκευή και διαχείριση του έργου.
Αναφορικά με τον ρόλο της Foster + Partners όπως αναφέρουν, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο εκπόνησε το masterplan του έργου του Ελληνικού και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών.
Είναι, επίσης, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελετητών για τον Marina Tower.
Η ομάδα μελέτης για τον ουρανοξύστη περιλαμβάνει, επίσης, την Buro Happold (σύμβουλοι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων), τη Faithful & Gould (σύμβουλοι μηχανικοί), καθώς και πλήθος άλλων συμβούλων μηχανικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ειδικοτήτων, ώστε οι μελέτες να είναι πλήρεις και σύμφωνες με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα μας και διεθνώς, για αυτού του είδους τα κτίρια.

Οι πρώτες εργασίες

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες.
Από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν είναι το κτίριο για ΑΜΕΑ στην περιοχή κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως και το κέντρο ενημέρωσης κοινού που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
Εντός του επόμενου διαστήματος, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών, όπως το πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς και τα έργα στο παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1 χλμ, ανοιχτής σε όλους.
Παράλληλα, θα προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, μεγάλο τμήμα του οποίου θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετία.
Στα επόμενα δύο χρόνια, σχεδιάζουμε, επίσης, την τμηματική ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης