Κοινωνία

Μαίνονται οι φωτιές σε Φθιώτιδα και Σαμοθράκη – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 περιφέρειες

Μαίνονται οι φωτιές σε Φθιώτιδα και Σαμοθράκη –  Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 περιφέρειες
Πολύ υψηλός ο  κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 5 περιφέρειες της χώρας σήμερα, Τετάρτη 10/8, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Σχετικά Άρθρα

Μάχη με τις φλόγες σε Σαμοθράκη και Δομοκό Φθιώτιδας εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σε εξέλιξη βρίσκεται για ακόμη ένα 24ωρο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Πετρωτού στον Δομοκό Φθιώτιδας το βράδυ της Δευτέρας 8/8.
Την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα , ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Επίσης, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες , αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στη Σαμοθράκη

Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη 9/8 σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας στον Πρίνο Σαμοθράκης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατο ορεινό σημείο και για την κατάσβεση μόνο πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα μπορούν να προσεγγίσουν, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 5 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 5 περιφέρειες της χώρας προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη 10/8, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης