Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απειλές Akar για το Καστελόριζο: Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε - Η απάντηση της Αθήνας

Απειλές Akar για το Καστελόριζο: Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε - Η απάντηση της Αθήνας
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar
Σχετικά Άρθρα

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar, θέτοντας στο στόχαστρο το Καστελόριζο, με την Αθήνα να απαντά άμεσα στη νέα πρόκληση.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στόχευσε πάλι το Καστελόριζο.
Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.
Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι "αν μπορούν ας έρθουν", εκείνος απάντησε "αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό", σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.
Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι "η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε "η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε."

Οικονόμου για Akar: Τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα

"Παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα του απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου, οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και με αποφασιστικό τρόπο κάνουμε αυτά όπου πρέπει για να έχουμε σταθερότητα", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, κάνοντας αναφορά στο θέμα του τουρκικού γεωτρύπανου Abdülhamid Han.
Μάλιστα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έδωσε απάντηση και στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.
Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι "αν μπορούν ας έρθουν", εκείνος απάντησε "αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό".
Απαντώντας στις δηλώσεις Akar, ο κ. Οικονόμου είπε πως "θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών".
"Απέναντι στις προκλήσεις, όπως του κ. Akar, η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς. Δεν προσθέτει κάτι η ρητορική του κ. Akar. Και επειδή άκουσα ότι είπε ο κ.Akar κάτι για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το θέμα, με έμφαση στο διεθνές δίκαιο, και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες", ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης