Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες εξελίξεις - Οι Τσετσένοι κατέλαβαν το εργοστάσιο Knauf στο Soledar – Οι ρώσοι επιτίθενται σε Slovyansk και Bakhmut

Νέες εξελίξεις - Οι Τσετσένοι κατέλαβαν το εργοστάσιο Knauf στο Soledar – Οι ρώσοι επιτίθενται σε Slovyansk και Bakhmut
Παραπληροφόρηση Ουκρανών και Δύσης για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia

Οι Τσετσένοι κατέλαβαν το εργοστάσιο Knauf στο Soledar
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, ανακοίνωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του εδάφους του εργοστασίου Knauf στην πόλη Soledar.
«Οι ειδικές δυνάμεις Akhmat, μαζί με το δεύτερο σώμα της λαϊκής πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, καθαρίζουν με επιτυχία το έδαφος του εργοστασίου Knauf στο πόλη Soledar».
Επιπλέον, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο εν ενεργεία διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat Akhmed Saydarkhanov ή «Combat» που δείχνει ότι οι Τσετσένοι κατευθύνονται προς το Donetsk.

Παραπληροφόρηση Ουκρανών και Δύσης για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia

Δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν μια ψευδή πληροφορία, για έναν Ρώσο στρατηγό που φέρεται να απειλεί να καταστρέψει τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης, τον κατεχόμενο από την Ρωσία… πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP), εάν η Ρωσία δεν μπορούσε να κρατήσει το εργοστάσιο. Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία μοιράστηκαν ένα στιγμιότυπο από τη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte που ισχυριζόταν ότι επικαλέστηκε τον Ρώσο επικεφαλής της φρουράς κατοχής της Zaporizhia, Υποστράτηγο Valery Vasilev, δηλώνοντας ότι η Ρωσία ελέγχει τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia και ότι το εργοστάσιο θα ήταν «είτε ρωσική γη ή μια καμένη γη».
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε την αναφορά ως fake news και ισχυρίστηκε ότι ο Valery Vasilev βρισκόταν στο Ουζμπεκιστάν τη στιγμή που υποτίθεται ότι έκανε τη δήλωση στις δυνάμεις στην Zaporizhia.

Υπάρχει βίντεο που απεικονίζει ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κινούνται μέσα και γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων που κινούνται γύρω και μέσα στο κτίριο που περιέχει τον πρώτο από τους έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης σκάψει χαρακώματα μέσα και γύρω από το εργοστάσιο και ενδέχεται να έχουν δημιουργήσει θέσεις βολής.
Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία έχει επανειλημμένα επιτεθεί στο εργοστάσιο, ενώ ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις μέσα από το εργοστάσιο, αποτρέποντας τα ουκρανικά πυρά και ουσιαστικά χρησιμοποιούν το εργοστάσιο ως πυρηνική ασπίδα

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Slovyansk και βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Οι ρώσοι επαναλειτουργούν την γέφυρα Antonivskyi μετά από μια ουκρανική επίθεση που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση βορειοδυτικά του Izyum στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο Zalyman, περίπου 30 χλμ. βορειοδυτικά του Izyum, και βομβάρδισαν οικισμούς βόρεια του Izyum, συμπεριλαμβανομένων των Husarivka και Asiivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Slovyansk στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια επίθεση για να βελτιώσουν τις θέσεις τους κοντά στο Bohorodychne.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς μεταξύ Izyum και Slovyansk κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kharkiv - Donetsk και επιπρόσθετα βομβάρδισαν το Slovyansk.
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Evgeniy Poddubniy ισχυρίστηκε στις 7 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχηματίζουν συνεχώς νέες ταξιαρχίες στην Περιφέρεια Kharkiv παρά τις συνεχείς ρωσικές επιδρομές και πρόβλεψε ότι αυτή η γενιά δυνάμεων δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν ταυτόχρονα να διεξάγουν προόδους προς την κατεύθυνση Kherson και στην Περιφέρεια Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά του Siversk στις 8 Αυγούστου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Verkhnokamyanskye (5 χλμ. ανατολικά του Siversk) και τεσσάρων άλλων ανώνυμων οικισμών, αλλά υποχώρησαν με απώλειες.
Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Lyhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν ρωσικές αναγνωριστικές ομάδες κοντά σε απροσδιόριστους οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Siversk και τους κοντινούς οικισμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα ανατολικά και νότια του Bakhmut στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις νίκησαν ρωσικές αναγνωριστικές ομάδες απροσδιόριστων κλιμακίων κοντά στο Bakhmutske και Yakovlivka —χωριά περίπου 15 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut— και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν Ρωσικές χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Zaitseve και στο Vershyna—χωριά περίπου 10 χλμ. νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να καταλάβουν το Soledar στα βόρεια του Bakhmut και στο Zaitseve, νότια του Bakhmut για να θέσουν όρους για να διαταράξουν τον ουκρανικό έλεγχο στον κεντρικό δρόμο T0513 που υποστηρίζει τις ουκρανικές θέσεις πρώτης γραμμής στη βορειοανατολική περιφέρεια Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 8 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να προχωρήσουν προς την Avdiivka (5 χλμ. βόρεια της πόλης Donetsk), το Pisky (5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Donetsk) και το Nevelske (12 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Donetsk).
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκαν στις 7 Αυγούστου έδειχναν προηγουμένως ρωσικές δυνάμεις να προελαύνουν εντός του ίδιου του Pisky και οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην προέλαση βορειοδυτικά μέσω του Pisky.
Τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν επιπρόσθετα τοπικές χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk κοντά στο Maryinka και τον Shevchenko

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη διατήρηση των σημερινών τους θέσεων και στην αποτροπή της ουκρανικής προέλασης κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 8 Αυγούστου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πολιτική και στρατιωτική υποδομή χρησιμοποιώντας πυροβολικό αρμάτων μάχης, και πυραύλους και ενίσχυσαν τις εναέριες αναγνωρίσεις χρησιμοποιώντας UAV σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές στο Lozove και στο Andriivka, αμφότερες στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets, και στο Olhyne, που βρίσκεται κατά μήκος του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου T2207.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε Prechistivka, Volodymyrivka, Novomykhailivka και Poltavka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν οικισμούς στις περιφέρειες Dnipropetrovsk, Mykolaiv και Odesa με πυροβολικό και πυραύλους.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο πυραύλους κρουζ Kh-59 στο Kamianske και συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη Nikopol, το Zelendolsk, το Marhanets και τη Velika Kostromka, στην περιοχή Dniprotrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να βομβαρδίζουν οικισμούς στα περίχωρα της πόλης Mykolaiv, αλλά δεν βομβάρδισαν απευθείας στην πόλη του Mykolaiv.
Αξιωματούχοι της Οδησσού ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερις ρωσικούς πυραύλους Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν ρωσικές στρατιωτικές θέσεις και αποθήκες πυρομαχικών στις περιφέρειες Zaporizhia και Kherson.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης ανέφερε ότι τα πλήγματα του ουκρανικού πυραυλικού συστήματος υψηλής κινητικότητας (HIMARS) κατέστρεψαν «σημαντική ποσότητα» ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού και συγκεντρώσεων ανθρώπινου δυναμικού σε βιομηχανικές περιοχές σε όλη τη Μελιτόπολη τη νύχτα στις 7-8 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν σημαντικό μέρος των συστημάτων αεράμυνας τους από τη Μελιτόπολη στη Kherson κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 31 Ιουλίου-7 Αυγούστου
Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν τις γέφυρες Antonivsky και Kakhovka τη νύχτα στις 7-8 Αυγούστου.
Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αναβάλουν την επαναλειτουργία της γέφυρας Antonivskyi, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου, λόγω καταστροφών στον εξοπλισμό κοντά στη γέφυρα.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης Vladislav Nazarov ανέφερε ότι οι ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν δύο ρωσικά οχυρά στις περιοχές Kherson και Berislav και ότι ουκρανικά πυρά κατέστρεψαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στο Charivne, περίπου 65 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Kherson
xx1_19.png

xx2_21.png
xx3_22.png
xx4_19.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης