Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Jihad

Γάζα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Jihad
Νεκρό και άλλο ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Jihad
Σχετικά Άρθρα

Στους 31 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Ισλαμικός Jihad.
Μεταξύ των νεκρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, είναι και έξι παιδιά, ενώ 265 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την Παρασκευή 5/8.
Ο Ισλαμικός Jihad ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να κλιμακώνεται η βία την Παρασκευή 5/8.

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν κοντά στην Ιερουσαλήμ

Σειρήνες συναγερμού για επικείμενη επίθεση ήχησαν το πρωί της Κυριακής 7/8 στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ άκουσαν σύντομες εκρήξεις μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν.
Ένα 24ωρο νωρίτερα (στις 6/8), ήχησαν σειρήνες συναγερμού κοντά στο Τελ Αβίβ.

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Jihad

Επιβεβαίωσε την Κυριακή 7/8 η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Jihad ότι ένας εκ των ηγετικών στελεχών της σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς θρηνούν τον ηγέτη τους Khaled Mansour, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας και διοικητή του νότιου τομέα (της Λωρίδας της Γάζας) ο οποίος έγινε “μάρτυρας” ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής χθες (Σάββατο 6/8)», αναφέρει η ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς είναι το ένοπλο σκέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Jihad.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 5/8 σκοτώθηκε ο Taysir al-Jabari, φερόμενος επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.
Οι κορυφαίοι στρατιωτικοί ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα «εξουδετερώθηκαν» τις τελευταίες δύο ημέρες στη διάρκεια των επιδρομών που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού (IDF).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης