Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Σημαντική άνοδος 1,7%, στα 1.806,9 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Σημαντική άνοδος 1,7%, στα 1.806,9 δολάρια η ουγγιά
Με κέρδη έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική άνοδο 1,7% έκλεισε ο χρυσός, ανακτώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων, καθώς ο επενδυτές έδειξαν να εστιάζουν ξανά στις ενδείξεις για επερχόμενη ύφεση.
Η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του δολαρίου έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, ενεργοποιώντας αγοραστές, και κυρίως κατόχους άλλων ισοτιμιών.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Fed, με πλήθος δηλώσεων τους τις τελευταίες δύο ημέρες δείχνουν προς μια πιο ήπια στάση της Τράπεζας, που ενθαρρύνει τις προβλέψεις ότι η επόμενη άνοδος του βασικού της επιτοκίου το Σεπτέμβριο θα είναι της τάξης των 50 μονάδων βάσης και όχι των 75.
Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά προς το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση και έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις από όταν ξεκίνησε η Fed τον τρέχοντα εξαιρετικά επιθετικό κύκλο σύσφιξης.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,7% στα 1.806,9 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 30 Ιουνίου.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 32 σεντς ή 1,6%, στα 20,12 δολάρια η ουγγιά, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου, με άνοδο 3,4% ή 69,60 δολάρια στα 2.077,50 ανά ουγγιά.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου για την πλατίνα σκαρφάλωσε 36,40 δολάρια ή 3,9%, στα 924,90 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 1 σεντ, κλείνοντας στα 3,48 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης