Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,7%, στα 1.776,40 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,7%, στα 1.776,40 δολάρια η ουγγιά
Πτωτικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με πτώση έκλεισε ο χρυσός, μετά από ένα πενθήμερο ανόδου, κάτι που είχε να δει το πολύτιμο μέταλλο από τον Απρίλιο, καθώς φαίνεται να περιορίζονται οι ελπίδες των αναλυτών για ανάσχεση των πολύ επιθετικών ρυθμών αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.
Παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, μετά των οποίων ο επικεφαλής της Fed του Ρίτσμοντ Thomas Barkin και η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly, επισήμαναν ότι η κεντρική τράπεζα είναι αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό και θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ακόμη κι αν οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.
Τις πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο ενέτειναν επίσης η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς και η ενίσχυση του δολαρίου, δεδομένου ότι και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν αποδόσεις σε αντίθεση με τον χρυσό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 13,30 δολάρια ή 0,7% κλείνοντας στα 1.776,40 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για την ισχυρότερη πτώση του πιο ενεργού συμβολαίου σε διάστημα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Πτωτικά έκλεισε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 25 σεντς ή 1,2% και να κλείνει στα 19,89 δολάρια η ουγγιά.
Αντίστοιχη εικόνα και στα υπόλοιπα μέταλλα, με το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να σημειώνει «βουτιά» 82,30 δολαρίων ή 3,9% και να τερματίζει στα 2.007,90 δολάρια η ουγγιά, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα να χάνει 1,8% και να κλείνει στα 888,50 δολάρια η ουγγιά, και τον χαλκό παράδοσης Σεπτεμβρίου να υποχωρεί 5 σεντς ή 1,4% και να κλείνει στα 3,52 δολάρια η λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης