Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Οικονόμου: Νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης
Κρατάμε εφεδρείες, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα και στηρίζουμε τους πολίτες είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Όσο διαρκεί η κρίση, αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε τους πολίτες απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας.
Στη ΔΕΘ, αφού μετρήσουμε σωστά και ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένα, ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η κοινωνία.
Κρατώντας εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών» είπε ο κ.Οικονόμου.

Ισχυρή δυναμική ο τουρισμός

Αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού ο κ.Οικονόμου επισήμανε ότι «η τουριστική κίνηση καταγράφει ισχυρή δυναμική και οι τουριστικές ροές ξεπερνούν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».
Όπως είπε, στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων κατά τους χειμερινούς μήνες, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, ακόμα και τον Ιανουάριο.
«Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σχέδιο για κάθε παραγωγικό τομέα της ελληνική οικονομίας.
Φέτος αυτή η επαγγελματική δουλειά φαίνεται ιδιαίτερα και στο κομμάτι του Τουρισμού.
Τα έσοδα από τον Τουρισμό δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται από την ενεργειακή και από τις υπόλοιπες κρίσεις και να έχουμε επίσης τις πολύτιμες εφεδρείες που χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα που έρχεται.
Παράλληλα τα έσοδα από τον Τουρισμό περνούν άμεσα στην καθημερινή οικονομία και ενισχύουν απευθείας το εισόδημα των πολιτών» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.
«Οι αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000 καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περσινό ποσοστό, ήταν περίπου 1.980.000 οι αφίξεις ενώ οριακά αυξημένες είναι συγκριτικά και με τον Ιούνιο το 2019 όταν είχαμε 3.478.000 αφίξεις περίπου» επισήμανε ο κ.Οικονόμου αναφέροντας πως οι αφίξεις ξεπέρασαν τις αρχικές προβλέψεις και εκτιμήσεις.

Για επίθεση Τουρκίας

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα η Τουρκία κατηγορώντας την Ελλάδα ότι δε σέβεται τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, σχολίασε ότι στη νομοθετική ρύθμιση για τους Μουφτήδες, έχουν ληφθεί υπόψη και οι συνταγματικές επιταγές και όσο προβλέπει και περιγράφει το Διεθνές Δίκαιο και οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης