Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Έσοδα 121,23 δισ. δολάρια, καλύτερα των προσδοκιών - Άνοδος άνω του 10% για τη μετοχή

Amazon: Έσοδα 121,23 δισ. δολάρια, καλύτερα των προσδοκιών -  Άνοδος άνω του 10% για τη μετοχή
Η αύξηση των εσόδων της Amazon κατά 7% το β' τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, δίνοντας έναν θετικό τόνο και ανατρέποντας την πτωτική τάση της Big Tech
Σχετικά Άρθρα
Η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 10% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των αναμενόμενων για το β' τρίμηνο και έδωσε αισιόδοξες προοπτικές.
Η Amazon συγκεκριμένα ανέφερε:


Ζημιές ανά μετοχή: 20 σεντς ανά μετοχή

Έσοδα: 121,23 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 119,09 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv
Υπηρεσίες Ιστού της Amazon: 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι προσδοκιών για 19,56 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount
Διαφήμιση: 8,76 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι προσδοκιών για 8,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount

Η αύξηση των εσόδων κατά 7% το β' τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, δίνοντας έναν θετικό τόνο και ανατρέποντας την πτωτική τάση μεταξύ των εταιρειών της Big Tech, που έχουν όλες αναφέρει όλα απογοητευτικά αποτελέσματα.
Η Amazon είπε ότι αναμένει πως για το γ' τρίμηνο θα ανακοινώσει έσοδα μεταξύ 125 και 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα αντιπροσωπεύουν ανάπτυξη 13% έως 17%.
Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 126,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Amazon, κλείνει μια δύσκολη περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων για τη Big Tech, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού, η άνοδος των επιτοκίων και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.
Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και προέβλεψε προβλήματα για την τρέχουσα περίοδο.
Ελαφρώς απογοητευτικά ήταν επίσης τα αποτελέσματα  της Alphabet και της  Microsoft και πάντως χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης