Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο χρήσης, στα 16,74 δισεκ. δολ.

tags :
Microsoft: Αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο χρήσης, στα 16,74 δισεκ. δολ.
Στα 51,87 δισεκ. δολ. τα έσοδα στο τρίμηνο χρήσης...

Αναιμική αύξηση μόλις 2% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Microsoft στο τρίμηνο χρήσης, στα 16,74 δισεκ. δολ., διαψεύδοντας τις προσδοκίες.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,23 δολ., ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 51,87 δισεκ. δολ., έναντι εκτίμησης για έσοδα 52,44 δισεκ. δολ., σύμφωνα με τη Refinitiv.
Το τμήμα Intelligent Cloud της Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει το cloud Azure, τον SQL Server, τον Windows Server και τις εταιρικές υπηρεσίες απέφερε έσοδα 20,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα από το Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 40%, σε σύγκριση με 46% το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο τομέας Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικών Διαδικασιών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων του λογισμικού παραγωγικότητας του Office, του Dynamics και του LinkedIn σημείωσε έσοδα 16,60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το τμήμα More Personal Computing που περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Windows, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών Xbox, τη μηχανή αναζήτησης Bing και τις συσκευές Surface απέφερε έσοδα 14,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση και μόλις χαμηλότερα από τη συναίνεση του StreetAccount των 14,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Microsoft μείωσε το guidance για το τρίμηνο.
Ο CEO Satya Nadella είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν αυξήσεις στους μισθούς και η εταιρεία εισήγαγε υπηρεσίες για να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν περιστατικά ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο