Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 75.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Πάνω από 75.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία
Πρόκειται για περισσότερους από τους μισούς που είχαν σταλεί για την εισβολή στην Ουκρανία είπε η βουλευτής των ΗΠΑ, Elissa Slotkin
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως περισσότεροι από 75.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία διατύπωσε η βουλευτής των ΗΠΑ και μέλος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις ένοπλες δυνάμεις Elissa Slotkin.
Όπως είπε, ο αριθμός αυτός αφορά περισσότερες από τις μισές δυνάμεις που εστάλησαν στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς εκτιμάται πως οι Ρώσοι είχαν κινητοποιήσει περίπου 150.000 στρατιώτες για την εισβολή στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις της στο CNN, η Slotkin, η οποία παρέστη σε ενημέρωση από αξιωματούχους της κυβέρνησης Biden για τις εξελίξεις των συγκρούσεων στην Ουκρανία, χαρακτήρισε τεράστιο τον αριθμό των θυμάτων, δεδομένου όπως υποστήριξε, ότι η Ρωσία είχε προχωρήσει σε απίστευτες επενδύσεις στο στρατό ξηράς.
Επιπλέον, σημείωσε πως «το 80% των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας που επιχειρεί στα πεδία, έχει καθηλωθεί και κουραστεί», αν και έσπευσε να σημειώσει πως «μιλάμε πάντα για τον ρωσικό στρατό».

Κρίσιμες εβδομάδες

Μάλιστα η Slotkin υποστήριξε ότι οι επόμενες τρεις με έξι εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το πώς θα εξελιχθεί το πολεμικό μέτωπο.
«Αυτό που ακούσαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο Zelensky και που ενισχύθηκε από την ενημέρωση που είχαμε, είναι πως οι Ουκρανοί θέλουν πραγματικά να χτυπήσουν τους Ρώσους πριν την έλευση του χειμώνα» είπε η Slotkin, αναφερόμενη στην επικείμενη αντεπίθεση των Ουκρανών στη νότια Ουκρανία.
Όσον αφορά τον αριθμό των απωλειών των Ρώσων στρατιωτών στο πεδίο της μάχης, η Μόσχα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία, τακτική πάντως που ακολουθεί και το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης