Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Με ιταλικά τρικ και εισφορές αύλων επιχειρεί να διορθώσει τα ενοποιημένα αρνητικά κεφάλαια η Lavipharm

Αποκάλυψη: Με ιταλικά τρικ και εισφορές αύλων επιχειρεί να διορθώσει τα ενοποιημένα αρνητικά κεφάλαια η Lavipharm
Τα νήματα κινεί στο παρασκήνιο μεγάλη ελεγκτική εταιρία
Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο καλλωπισμού των ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων που εγείρουν κατά τον ορκωτό ζητήματα ουσιώδους αβεβαιότητας συνέχισης της δραστηριότητάς του έχει εκκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η Lavipharm.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έχει δρομολογηθεί έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση με εισφορά σε είδος άυλων στοιχείων (κοινώς πατέντες) προερχόμενες από ιταλική εταιρία που ελέγχει ο βασικός μέτοχος της εισηγμένες.
Τα νήματα φαίνεται να κινεί μεγάλη ελεγκτική εταιρία η οποία όμως δεν έχει κάνει την αποτίμηση.
Η αποτίμηση μετά από … αναζήτηση δόθηκε σε μικρότερου μεγέθους εταιρία και είναι ικανή να εξαφανίσει τα αρνητικά ίδια κεφάλαια δηλαδή κινείται κατά τις πληροφορίες του bankingnews στα επίπεδα των 30 εκ ευρώ.

Η προϊστορία φαιντανύλης

Ωστόσο αποτελεί ένα ερώτημα πως αποτιμάται ένα τέτοιο άυλο στοιχείο δεδομένου ότι υπάρχει πικρό παρελθόν με τις πατέντες του ομίλου Lavipharm στις ΗΠΑ αυτές της διαδερμικής φαιντανύλης οι οποίες κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2021, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών του Ομίλου Lavipharm παρουσίασε αύξηση 5,5% και διαμορφώθηκε σε 39,7 εκατ. ευρώ Το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε 15,9 εκατ. από 16,2 το 2020.
Tο EBITDA ανήλθε σε 6,2 εκατ. από 6,8 εκατ.
Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 9,93 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις φτάνουν 62,6 εκατ. ευρώ.
Ο ορκωτός ελεγκτής στην έκθεσή του αναφέρει «Εφιστούμε την προσοχή σας στις σημειώσεις 1, 2.2 και 13 επί των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων όπου αναφέρονται οι ενοποιούμενες εταιρείες των οποίων η καθαρή θέση κατά την 31/12/2021 είναι μικρότερη του ημίσεως του μετοχικού τους κεφαλαίου ή και αρνητική.
Οι συνθήκες αυτές υποδεικνύουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα των ενοποιούμενων εταιρειών να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Όπως αναφέρεται στις παραπάνω σημειώσεις 1, 2.2 και 13 επί των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων η διοίκηση του Ομίλου έχει σχεδιάσει την λήψη κατάλληλων μέτρων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης των ενοποιούμενων εταιρειών και την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, προϋπόθεση η οποία έχει ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη των συνημμένων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων».

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης