Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Amazon εξαγόρασε την One Medical - Στα 3,9 δισ. δολάρια το τίμημα, με premiun 75% - Επέκταση στην πρωτοβάθμια υγεία

H Amazon εξαγόρασε την One Medical - Στα 3,9 δισ. δολάρια το τίμημα, με premiun 75% - Επέκταση στην πρωτοβάθμια υγεία
Η Amazon θα καταβάλλει στους μετόχους της One Medical 18 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium πάνω από 75% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης 20 Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Η Amazon κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας πρωτοβάθμιας υγείας One Medical καταβάλλοντας τίμημα 3,9 δισ. δολαρίων.
Με την εξαγορά της One Medical, o κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επεκτείνεται για πρώτο φορά στο χώρο της υγείας με φυσική παρουσία και πραγματοποιεί ένα μεγάλο βήμα σε έναν κλάδο που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της αμερικανικής οικονομίας.
Η Amazon θα καταβάλλει στους μετόχους της One Medical 18 δολάρια ανά μετοχή, ένα premium πάνω από 75% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης 20 Ιουλίου.
Η μετοχή της One Med εκτοξεύτηκε ώς και 66%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
Η εξαγορά αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Amazon να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στον κλάδο της υγείας.
Η One Medical προσφέρει ένα συνδρομητικό μοντέλο όπου οι χρήστες πληρώνουν ένα μηνιαίο ποσό για να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς.
«Πιστεύουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ψηλά στη λίστα των εμπειριών που χρειάζονται επανεφεύρεση» δήλωσε σε ανακοίνωση η Neil Lindsay, αντιπρόεδρος της Amazon Health Services. «Λατρεύουμε να επενδύουμε για να κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι εύκολο ευκολότερο και θέλουμε να είμαστε μία από τις επιχειρήσεις που θα βοηθήσει να βελτιωθεί δραματικά η εμπειρία της υγειονομικής περίθαλψης τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ντιλ που ανακοινώθηκε θα επιτρέψει στην Amazon να αναπτύξει σχέσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και με τους εργοδότες τους καθώς και με κλινικές σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.
Yπενθυμίζεται ότι η Amazon λάνσαρε διαδικτυακό φαρμακείο το 2020 προσφέροντας συνταγογραφούμενα φάρμακα σε χαμηλότερες τιμές. Δύο χρόνια νωρίτερα, είχε εξαγοράσει την PillPack, ένα ταχυδρομικό φαρμακείο το οποίο πακετάρει και παραδίδει φάρμακα ταχυδρομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης