Διεθνή

Η Amazon επενδύει 1 δισ. δολάρια σε εταιρείες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η Amazon επενδύει 1 δισ. δολάρια σε εταιρείες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες στην εφοδιαστική αλυσίδα
Η Amazon έχει μακρά ιστορία στην αγορά μεριδίων σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συνεργατών της

Σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Amazon σε εταιρείες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι εγκαινιάζει το Amazon Industrial Innovation Fund, ένα επενδυτικό fund που θα στηρίξει εταιρείες σε «όλα τα στάδια» των logistics, προκειμένου να αυξηθούν οι ταχύτητες παράδοσης των αγαθών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και να βελτιωθεί η εμπειρία των εργαζομένων.
Η Amazon δεν διευκρίνισε σε πόσες εταιρείες σκοπεύει να επενδύσει, ούτε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.
Ο Alex Ceballos Encarnacion, αντιπρόεδρος παγκόσμιας εταιρικής ανάπτυξης, έγραψε στο ιστολόγιο της Amazon ότι οι εταιρείες-στόχοι μπορεί να συνεργαστούν με την Amazon ή να επιλέξουν να αναπτυχθούν μόνες τους.
«Θα βοηθήσουμε στην προώθηση των τεχνολογιών, καθώς οι διαδικτυακές αγορές γίνονται ακόμη πιο σημαντικές για τους ανθρώπους που αναζητούν περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση χρόνου», δήλωσε.
Ο όμιλος έχει μακρά ιστορία στην αγορά μεριδίων σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συνεργατών του, στρατηγική που του επιτρέπει να εξερευνά αναδυόμενες τεχνολογίες και να μοιράζεται τα κέρδη από την ανάπτυξη που μπορεί να ακολουθήσει.
Η εστίαση στην εμπειρία των εργαζομένων έρχεται εν μέσω γενικότερης κριτικής που δέχεται από πολιτικούς και εργατικά συνδικάτα η Amazon, σε σχέση με πρακτικές υπερεντατικοποίησης της εργασίας και τραυματισμών εργαζομένων σε εγκαταστάσεις logistics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης