Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ο Πλεύρης - Τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας που εκκενώθηκαν

Στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ο Πλεύρης - Τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας που εκκενώθηκαν
Πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας

Στο Ενιαίο Συντονιστικο Κέντρο του ΕΚΑΒ μετέβη ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ενώ πυροσβέστες και πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας.
Ειδικότερα:

  • Εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο συν 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.
  • Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.
  • Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων (2 σε Ερυθρό Σταυρό και 2 σε Ιπποκράτειο, σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6, εκ των οποίων 5 σε Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη)
  • Διακομιδές ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ. Επίσης, πολίτες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και συγκεκριμένα, ένα στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρία στον Ερυθρό Σταυρό και ένα στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης