Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ- Με διάθεση να δώσει συνέχεια στην ανοδική αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ- Με διάθεση να δώσει συνέχεια στην ανοδική αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένει το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό. Πολύ θετική η χθεσινή μας αυτονόμηση, έστω και με αυτόν τον πολύ χαμηλό τζίρο. Θα θέλαμε να δούμε συνέχεια από μετοχές που αξίζουν καλύτερης αποτίμησης. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες και με διάθεση για συσσώρευση γύρω από τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί. Αυτή η συσσώρευση μας δίνει και πάλι την ευκαιρία να ξεκινήσουμε λίγο υψηλότερα σήμερα, με ΔΕΗ, τράπεζες και Coca Cola να βοηθούν.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Άκρως θετική η υποχώρηση των τιμών, αλλά πρέπει να δούμε συνέχεια, ώστε να υπάρξει και αποκλιμάκωση στις τιμές.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πολύ σημαντική, κατά την ταπεινή μας άποψη, η είδηση που βγήκε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα μπει στο Χ.Α. Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια κίνηση και νομίζουμε πως επιτέλους δείχνει την πρόθεση να αξιοποιηθεί η αγορά. Προφανώς και θα ενισχυθεί σημαντικά η συνολική αποτίμηση καθώς το αεροδρόμιο δεν είναι καμία μικρή εταιρεία.

ΔΕΗ: Δεν είναι καλό το κλίμα συνολικά και ειδικά για τις εταιρείες ενέργειας, όταν μάλιστα έχουν και ένα έξτρα φόρο να πληρώσουν. Χθες όμως είδαμε διάθεση να σταματήσει η κατρακύλα και νομίζουμε πως δε θέλει ούτε η Κυβέρνηση ούτε το CVC τέτοια απαξίωση. Προσέξτε επίσης πως όταν πρόκειται να γίνει αγορά ιδίων, συνήθως βλέπουμε κάποιες κινήσεις προς τα πάνω, αφού οι αγοραστές εκτιμούν πως αργότερα θα μπορέσουν να πουλήσουν στην εταιρεία, η οποία θα κάνει τις αγορές ιδίων. Με άνοδο και μάλιστα 2% και κάτι ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΥΡΩ: Η πορεία του έναντι του δολαρίου, δείχνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν αποτύχει. Φυσικά και τα εμπόδια που βάζουν κάποιες χώρες, δε βοηθούν και δεν μπορούν να στηρίξουν το νόμισμα. Ας ελπίσουμε να μη δούμε χειρότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγάζει αντίδραση η Πειραιώς αλλά δεν ενθουσιάζει, ενώ κυκλοφορούν και πάλι φήμες για αύξηση που όμως διαψεύδονται. Προσπαθούν και οι άλλες συστημικές με την ΑΛΦΑ να μένει λίγο πίσω στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Τα περιθώρια διύλισης παραμένουν υψηλά και η ζήτηση λόγω του τουρισμού, λογικά είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Χαμηλός ο όγκος στη μετοχή στο άνοιγμα και μικρή άνοδος.

ΟΠΑΠ: Στα 14,15 ευρώ ξανά η μετοχή και με άνοδο 0,71%.

CENERGY: Με όγκο 12 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά και με άνοδο 1,61%.

ΕΛΤΟΝ: Μόνο με την ανακοίνωση για τον τζίρο εξαμήνου θα έπρεπε ήδη να είναι υψηλότερα. Στα 1,7950 ευρώ και στο +1,99%.

ΕΚΤΕΡ: Πιέστηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να δούμε μία αντίδραση. Χαμηλός ο όγκος στο άνοιγμα.

SPACE HELLAS: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,114 ευρώ.

INTRAKAT: Στα τρέχοντα επίπεδα νομίζουμε πως κάποιοι μπορούν να τη δουν ως στοίχημα. Αρχικά θα πούμε πως έχει μία μεγάλη συσσώρευση από τα 2 ευρώ περίπου και μέχρι τα 2,40 ευρώ, έχοντας βέβαια δοκιμάσει και υψηλότερα και χαμηλότερα. Το στοίχημα είναι αν πρέπει να γίνει δημόσια πρόταση. Αν κάποιος πιστεύει πως πρέπει να γίνει και τελικά γίνει, τότε το κέρδος μπορεί να είναι σημαντικό.

PHOENIX VEGA MEZZ: Δυστυχώς δεν έγιναν ερωτήσεις χθες στη γενική συνέλευση από μετόχους και αν και ζητήσαμε το λόγο ως δημοσιογράφοι δεν τον πήραμε. Το ερώτημα είναι αν το ταμείο θα συνεχίσει να «γεννάει» έτσι, γιατί αυξάνεται συνεχώς. Και αν τα κουπόνια συνεχίσουν να δίνουν ρευστό στην εταιρεία, τότε είτε με μέρισμα είτε με επιστροφή θα μπορούσαμε να δούμε και την επόμενη χρονιά καλή απόδοση. Στο τέταρτο τρίμηνο θα γίνει η πληρωμή της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης