Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογη υποχώρηση το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο DAX 40 είναι στις 12.700 μονάδες με απώλειες 1%. Διατηρούνται οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, για το ενεργειακό, ενώ μπαίνουν και νέες όπως η αύξηση των κρουσμάτων covid στην Κίνα και κυρίως ο τρόπος που προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό με νέα περιοριστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν εσωτερικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την πορεία μας και έτσι και το δικό μας άνοιγμα είναι πτωτικό. Πιέζονται και πάλι κυρίως οι τράπεζες αλλά δείχνουν και κάποιες διαθέσεις να αντιδράσουν. Βοηθάει και η ΔΕΗ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αξιόλογες απώλειες και πάλι το άνοιγμα και ο δείκτης χάνει 1,8% με το καλημέρα. Νέα ιστορικά χαμηλά γράφει η Πειραιώς με απώλειες πάνω από 3%. Ακολουθεί από κοντά η Eurobank και με λίγο μικρότερες απώλειες ΑΛΦΑ και ακόμα μικρότερες η Εθνική. Λίγο μετά το άνοιγμα και τα χαμηλά παρατηρείται μία προσπάθεια βελτίωσης με την ΑΛΦΑ να γυρίζει ανοδική και τις άλλες να περιορίζουν. Στο 4,81% από λίγο πάνω από 5% το ποσοστό της Capital Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

ΔΕΗ: Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο και λογικά η Γενική Συνέλευση θα γίνει τέλος Ιουλίου, ή αρχές Αυγούστου. Υπάρχει μία καθυστέρηση, τουλάχιστον αυτό σημειώνουν όσοι έχουν θέση στη μετοχή, καθώς βλέπουν την πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα. Αν μάλιστα συνεκτιμήσουμε και τα λόγια του CEO πως είναι μεγάλη ευκαιρία, η ίδια η ΔΕΗ χάνει μέρος αυτής της ευκαιρίας. Προφανώς και θα αλλάξει το κάτω όριο σε σύγκριση με το προηγούμενο πρόγραμμα. Πτωτικά και πάλι άνοιξε η μετοχή αλλά γύρισε ανοδικά και μάλιστα έντονα, προφανώς λόγω του Δ.Σ.

MOTOR OIL: Κατέχει 751.600 ίδιες μετοχές με μέση τιμή κτήσης 13,543 ευρώ ανά μετοχή. Στα 15,68 ευρώ η τιμή της μετοχής, αλλά έχει δώσει και το μέρισμα στους δικαιούχους.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: Κέρδη 56,3 εκατ. ευρώ το 2021. Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 84,4 εκατ. ευρώ ή 35,67 ευρώ ανά μετοχή. Η Άκτωρ Παραχωρήσεις (Ελλάκτωρ) κατέχει το 65,75% ή 1,555 εκατ. μετοχές και θα λάβει τα 55,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Άβαξ έχει 572.332 μετοχές και θα λάβει 20,4 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Ακυρώνονται από σήμερα 5,6 εκατ. ίδιες μετοχές.

UNIBIOS: Καλά πάει το πρώτο εξάμηνο με διψήφιο ποσοστό αύξησης του τζίρου, ενώ προσέχει τα κόστη της η εταιρεία και στοχεύει στη βελτίωση και της τελικής γραμμής. Έχει αρκετά έργα υπό εκτέλεση και περιμένει καλή πορεία συνολικά για το 2022. Υπάρχει και πιο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο που έχει στο Βόλο και αν κλείσει η πώληση θα μπορέσει να έχει και κέρδος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με 1 τεμάχιο άνοιξε η μετοχή στο -2,39%.

MEDICON: Μάλλον μπροστά στην εικόνα που παρουσιάζει χρηματιστηριακά η μετοχή, η διοίκηση επέλεξε να ενημερώσει για την πορεία εξαμήνου και σωστά έπραξε γιατί μάλλον είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η μετά covid εποχή θα ρίξει τα νούμερα. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν. Η αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ και απλά να θυμίσουμε πως το 2021 είχε EBITDA 6,69 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ. Λίγο κάτω και από τα ίδια κεφάλαια η αποτίμηση. Επομένως θεωρούμε πως πρέπει να δούμε μία καλύτερη κίνηση. Άνοιξε με άνοδο άνω του 6% αλλά με χαμηλό όγκο.

MIG: Σε νέα ιστορικά χαμηλά η μετοχή και απειλούνται τα 2 σεντς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης