Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Καρδίτσας – Γεωργαντάς: Γίνονται δύο εμβληματικά έργα

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Καρδίτσας – Γεωργαντάς: Γίνονται δύο εμβληματικά έργα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως μέχρι τέλος Ιουλίου η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και η κατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδος (Βόλου, Λαμίας και τμήματος στην Καρδίτσα)

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο. Επόμενη στάση, ήταν ο νομός της Καρδίτσας.
Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρ. Δήμας, συνοδευόμενοι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα, τους Βουλευτές Καρδίτσας Ας. Σκόνδρα και Γ. Κωτσό και τους Βουλευτές Μαγνησίας Αθ. Λιούπη και Κορινθίας Κ. Κόλλια, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Γεωργαντάς: Στο νομό γίνονται από το ΥπΑΑΤ δύο εμβληματικά έργα

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας όπου και συνάντησε το Δήμαρχο Β. η Τσιάκο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ λίγο νωρίτερα συνομίλησε με πολίτες στο κέντρο της πόλης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου «Καραμήτρου».
Επίσης, επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα ολοκλήρωσης και σύνδεσης του Νότιου Περιφερειακού άξονα Καρδίτσας και το «Κέντρο Δημιουργίας Κοινωνικών Δραστηριοτήτων» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Ευαγγελίστριας στην πόλη της Καρδίτσας, συναντήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Νούσιο, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και Περιφερειακούς Συμβούλους.
Ακόμη, ο υπουργός συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή και όλων των μελών του Κυβερνητικού Κλιμακίου με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Τ.Ο.Ε.Β. Ταυρωπού και εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα, δίπλα στους Έλληνες αγρότες, έχοντας ως στόχο τη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής κοινωνίας.
Στην περιοχή της Καρδίτσας, παρά τις οικονομικές, δυσκολίες υπάρχει οργασμός έργων καθώς γίνεται πλήρης αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εθνικών και ενωσιακών πόρων και εργαλείων χρηματοδότησης, σημείωσε.
Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι στο νομό γίνονται από το ΥπΑΑΤ δύο εμβληματικά έργα: το αρδευτικό του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προϋπολογισμού 285εκατ. ευρώ (κόστος κατασκευής 114 εκατ. και συντήρησης για 20-25 έτη, 171 εκατ. ευρώ) και το αρδευτικό Υπερείων – Ορφανών, προϋπολογισμού 224 εκατ. (κόστος κατασκευής 80,148 εκατ. και κόστος συντήρησης για 20-25 έτη 143,85 εκατ.).
Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0», το οποίο, όπως τόνισε, περιλαμβάνει έργα που αλλάζουν τον χάρτη στον πρωτογενή τομέα.
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκε δίπλα στους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής, ψηφίζοντας ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστροφές που είχε προκαλέσει ο ΙΑΝΟΣ.
Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους άνω των 220 εκατ. ευρώ, ενώ άμεσα θα διαθέσει περί τα 110εκατ. επιπλέον, από ενωσιακούς πόρους, για τη στήριξη των αγροτών. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει θεσμικές παρεμβάσεις, καθώς οι αγρότες που μετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, σε ομάδες παραγωγών και στη συμβολαιακή γεωργία, πλέον φορολογούνται μόνο κατά 50% στο εισόδημά τους.
Υπενθύμισε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τη βιολογική παραγωγή ύψους 707 εκατ. ευρώ και των Νέων Αγροτών, ύψους 525 εκατ. ευρώ που είναι τα μεγαλύτερα που έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα. Τέλος, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες, επισήμανε ότι μέσω του ΕΛΓΑ οι αγρότες έχουν εισπράξει για ζημιές που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές το 2021 περίπου 350 εκατ. ευρώ, όταν οι εισφορές των αγροτών ήταν μόνο 158 εκατ. ευρώ.

Δήμας: Τα νέα έργα υποδομής που υλοποιεί η Πολιτεία θα αποδώσουν νέα δυναμική

Ο Χρ. Δήμας επισκέφθηκε το υπό κατασκευή διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου, αλλά και το 2ο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Λίμνης Σμοκόβου, στο Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης των Σοφάδων όπου και συνομίλησε με πολίτες, συναντήθηκε με το Δήμαρχο της περιοχής Θ. Σκάρλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .
Επίσης, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στην επιχείρηση BhP παραγωγής λιπασμάτων στον Δήμο Σοφάδων, στην μονάδα κατασκευής μελισσοκομικού εξοπλισμού και χονδρικού εμπορίου μελιού APITEC -ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ και στον ολοκληρωμένο οδικό άξονα Παλαμά – Δέλτα Καρδίτσας και στο υπό εξέλιξη έργο κατασκευής οδικού άξονα Δέλτα Παλαμά – Καρδίτσα.
Στις δηλώσεις του τόνισε πως «επισκεφτήκαμε σήμερα με το κυβερνητικό κλιμάκιο τον νομό Καρδίτσας, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με πολίτες, επιχειρήσεις, παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα της περιοχής.
Παρουσιάσαμε την πορεία του κυβερνητικού έργου και είδαμε με ικανοποίηση την πρόοδο που έχει γίνει στα αναπτυξιακά έργα υποδομής που υλοποιούνται και βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα.
Επιθεωρήσαμε τις εργασίες στο οδικό δίκτυο, το 2ο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το υπό κατασκευή διυλιστήριο και δίκτυο ύδρευσης που δημιουργούν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή.
Επισκεφτήκαμε επίσης καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν πετύχει σημαντική εξαγωγική δυναμική, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην τοπική ανάπτυξη και στην απασχόληση».
«Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας είναι ενθαρρυντική. Πιστεύω πως τα νέα έργα υποδομής που υλοποιεί η Πολιτεία θα αποδώσουν νέα δυναμική και οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας», κατέληξε ο κ. Δήμας.

Τσιάρας: Κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως μέχρι τέλος Ιουλίου η διυπουργική επιτροπή θα εγκρίνει την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καρδίτσας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και η κατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδος (Βόλου, Λαμίας και τμήματος στην Καρδίτσα). Επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας». Ενός πολύ σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ, που θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον παλιό κτίριο.
Σημειώνεται ότι οι Βουλευτές του κλιμακίου βρέθηκαν και στο κέντρο του Μουζακίου, όπου συνομίλησαν με πολίτες, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της περιοχής όπου και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Θεοφάνη Στάθη, καθώς και με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεναγήθηκαν στην Τυροκομική Βιομηχανία «ΚΙΣΣΑΣ», παρακολούθησαν τα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι και για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον "Ιανό" και επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού με την επωνυμία «ΘΕΟΝΗ» στην κοινότητα Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παραχώρηση συνέντευξης και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Καρδίτσας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της, Λ. Τσιούκη και με την παρουσία κομματικών στελεχών του Νομού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης