Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο - Σαφές μήνυμα σε Ανδρουλάκη

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο - Σαφές μήνυμα σε Ανδρουλάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος ενός δύσκολου χειμώνα
Σχετικά Άρθρα

Πιστός στη θέση του για εξάντληση της 4ετίας παραμένει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκλείοντας κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Λίγες ώρες μετά την -με άρωμα εκλογών- ομιλία του στη Βουλή, όπου τράβηξε χειρόφρενο στην εκλογολογία των τελευταίων ημερών (τα τελευταία σενάρια «έλεγαν» για εκλογές τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός -με εμφάνιση του στο ραδιόφωνο του Σκάι- επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, ενώ τόνισε ότι δεν αναζητά «δημοσκοπικό ξέφωτο».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «και αν έχουμε και κόστος, διότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας».
«Αν το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό, είναι σώφρον να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση; Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας και αν έχει πολιτικό κόστος, ας το έχει. Το να οδηγήσουμε τώρα τη χώρα σε εκλογές με τη "βόμβα" της απλής αναλογικής, με μια απρόβλεπτη Τουρκία, δεν είναι πράξη υπεύθυνη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς γιατί έγινε η απολογιστική συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη (6/7/2022) αφού οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο απάντησε ότι «είναι χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση σε αυτά που έχουμε πετύχει, να μαθαίνουμε από τα λάθη και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική ορμή. Κάθε επέτειος είναι αφορμή και για έναν απολογισμό».

Σαφές μήνυμα σε Νίκο Ανδρουλάκη

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας, πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.
«Υπάρχουν και κόμματα που θα μπορούσαν να είναι ρυθμιστές που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Αυτό είναι λάθος κατά τη γνώμη μου. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο λόγος του ενέχει κάποια χαρακτηριστικά αλαζονείας.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας», τόνισε.

Απολογισμός


Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε ακόμα έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας: «πιστεύω ότι ήμασταν συνεπείς στον πυρήνα των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Είπαμε ότι θα κανουμε φοροαπαλλαγές, κάναμε μεγάλα βήματα μεταρρύθμισης των κρατικών λειτουργιών, δεσμευτήκαμε ότι θα ενισχύσουμε το κύρος της χώρας και το κάναμε. Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το κάναμε».
«Όταν διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, εκφράζω μια ικανοποίηση γι' αυτά που πετύχαμε», είπε απολογιστικά.

Η υπόθεση Novartis

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρωθυπουργός είπε: «Από την υπόθεση Novartis κρατώ τα εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στοχοποιήσει πολιτικά 10 πολιτικούς του αντιπάλους. Οι εννέα αθωώθηκαν. Από την άλλη, δύο δικοί του στενοί συνεργάτες παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων. Ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Παππάς.
Από εδώ και πέρα η υπόθεση για μένα κλείνει αλλά σίγουρα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη κηλίδα το γεγονός ότι δύο κορυφαίοι του συνεργάτες σε κρίσιμα ζητήματα παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο. Από εκεί και πέρα, πολιτική σκευωρία βεβαίως και υπήρξε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης