Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Στο τέλος της 4ετίας οι εκλογές - Τσίπρας: Ποιος σας πιστεύει; Κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Στο τέλος της 4ετίας οι εκλογές - Τσίπρας: Ποιος σας πιστεύει; Κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους
Ο πρωθυπουργός επιμένει να διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών
Σχετικά Άρθρα

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών επιμένει να απορρίπτει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη αρχίσει να «διαρρέονται» μέχρι και ημερομηνίες.
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. «Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω: εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας αλλά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών πράγματι θα δούμε τι θυμόμαστε από την 4ετία Τσίπρα: φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.
«Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά την δουλεία της. Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια. Υπάρχει νομοθετικός όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Θα διαψευστείτε πανηγυρικά κ. Τσίπρα» τόνισε σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του.
Πάντως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την παραχολογία. Ενδεικτικά, αναφέρεται ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το «ξεπάγωμα» των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για ένα δύσκολο -λόγω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας- χειμώνα έχει εντείνει τη φημολογία για στήσιμο κάλπης το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε: «Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία. Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους, ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές, αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία».

Τσίπρας: Ποιος σας πιστεύει;

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε πεπεισμένος για τις προθέσεις του πρωθυπουργού.
«Ποιος σας πιστεύει ότι θα πάτε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας;» υποστήριξε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.
«Εσείς κ. Μητσοτάκη είστε παράγοντας εθνικής αστάθειας». 
Ειδικότερα, για «τριπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του, στη συζήτηση που γίνεται ύστερα από αίτημά του για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης την τελευταία τριετία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους «εξαπάτησε προεκλογικά» όταν χαρακτήριζε, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ψίχουλα» τα κοινωνικά μερίσματα και τη μόνιμη 13η σύνταξη, «την οποία είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει, αλλά κατάργησε», «για να καλύψετε την τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».
Υποστήριξε ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους για δεύτερη φορά στην περίπτωση των αναδρομικών που αποφάσισε το ΣτΕ και «αφού τους πετσοκοκόψατε τα αναδρομικά», «τώρα τους λέτε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναδρομικά μόνο όσοι έκαναν προσφυγή».
Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να πει ότι θα δοθούν τώρα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.
Η τρίτη «εξαπάτηση», τόνισε, αφορά στη σημερινή υπόσχεση ότι από 1/1/23 θα έχουν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σημείωσε ότι από την εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνονται οι συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 χιλ και ότι η εισφορά αλληλεγγύης γι' αυτούς ειναι μόλις 2,2%, για να τονίσει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ σύνταξη, δηλαδή το 66% των συνταξιούχων, δεν θα πάρουν τίποτα απ' την εξαγγελία που κάνατε».
Μίλησε για εξαπάτηση ακόμα και σε σχέση με το χρόνο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης.
«Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα έχουν μεσολαβήσει εκλογές έως την 1/1/23;
Επειδή μας είπατε γελώντας "στο τέλος της 4ετίας"; Ποιος σας πιστεύει;
Σας πιστεύουν οι βουλευτές σας;
Αν είναι στο τέλος της 4ετίας, γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις;»
«Μαζέψτε τους λοιπόν, μαζέψτε και τους βουλευτές σας.
Έχετε οδηγήσει σε τρομακτική και πρωτοφανή πολιτική αστάθεια τη χώρα και έρχεστε και μας λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο», είπε.
«Βγείτε και πείτε στους συνταξιούχους, όχι από την 1/1/23 η κατάργηση της εισφοράς , αλλά από την 1η Αυγούστου», υπογράμμισε.
Επιπλέον, είπε αναφορικά με τον «ισχυρισμό ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις μετά από 12 χρόνια», πως «ελάχιστες αυξήσεις της τάξης 4%» θα δουν από τον Δεκέμβριο μόνο 1 εκατ. συνταξιούχοι, ενώ δεν θα δουν αυξήσεις 1 έως 1,2 εκατ. συνταξιούχοι που έχουν θετική προσωπική διαφορά; 

Tριτολογία Μητσοτάκη 

Κλείνοντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο θέμα εκλογών είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, και τόνισε ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί τη θεσμική σταθερότητα.
Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική την οποία χαρακτήρισε βόμβα κατά της σταθερότητας και παράγοντα αστάθειας.
"Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και κυβερνήσεις προ απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής που μπορούν να είναι ευέλικτες και να κινούνται γρήγορα και να προσελκύουν στελέχη από άλλους χώρους. Όταν γίνουν εκλογές θα απενεργοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής, και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή νερά" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης