Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια ευρωπαϊκή χώρα επιστρέφει στα επίπεδα πριν την πανδημία στον τουρισμό

Ποια ευρωπαϊκή χώρα επιστρέφει στα επίπεδα πριν την πανδημία στον τουρισμό

Οι επιβεβαιωμένες κρατήσεις για διεθνή ταξίδια στην Ισπανία Ιούλιο και Αύγουστο επιβεβαιώνουν για τον τουρισμό της χώρας, «ένα καλοκαίρι σαν το παρελθόν».
Αυτό επισημάνθηκε σε παρουσίαση των προοπτικών του τουρισμού από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας και τη ForwardKeys.
«Η επιθυμία να ταξιδέψουμε στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι παραμένει αμετάβλητη, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του τουριστικού μοντέλου της χώρας μας ακόμη και στο σημερινό πλαίσιο της ανόδου των τιμών, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Fernando Valdes.
Και επιβεβαιώνει ότι το 2022 θα ζήσουμε ένα καλοκαίρι σαν αυτά του παρελθόντος».

Η επιστροφή των διεθνών τουριστών

Αναμφίβολα το στοιχείο κάνει τη διαφορά σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021, έχει να κάνει με την οριστική ανάκαμψη των διεθνών τουριστών.
Οι κρατήσεις σε διεθνείς πτήσεις προς την Ισπανία αντικατοπτρίζουν ανάκαμψη 89% σε σύγκριση με το 2019, έτος ρεκόρ για τις διεθνείς αφίξεις τουριστών στην χώρα.
«Η Ισπανία αναμένει να ανακτήσει σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς της αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο Juan A. Gomez Garcιa, Επικεφαλής Market Intelligence της ForwardKeys.
Ελλείψει επαναδραστηριοποίησης των αγορών μεγάλων αποστάσεων όπως η Ασία, ακόμη 70% κάτω από τις τιμές πριν από την πανδημία, οι αφίξεις από την υπόλοιπη Ευρώπη θα ανακάμψουν κατά 95%.
Οι αμερικανικές αγορές συνεχίζουν την άνοδό τους, φτάνοντας το 80% του όγκου της ίδιας περιόδου το 2019.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις κύριες αγορές προέλευσης θα αναπτυχθούν έντονα, στέλνοντας περισσότερους τουρίστες από ό,τι το καλοκαίρι πριν από την πανδημία, παρά τον πληθωρισμό, η οποία συνεχίζει να αντισταθμίζεται από το μεγάλο ποσό της απογοητευμένης ζήτησης».

Ανέκαμψαν οι μεγάλες αγορές

Οι δύο κύριες αγορές εξερχόμενων τουριστών προς την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, εμφανίζουν υψηλότερο επίπεδο κρατήσεων από ό,τι το 2019.

  • 5% υψηλότερα στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • +22% στην περίπτωση της Γερμανίας.

Οι σκανδιναβικές χώρες, από την άλλη πλευρά, παρουσιάζουν την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με τις χώρες πριν από την πανδημία.

  • +79% για τη Σουηδία.
  • +46% από τη Δανία.
  • +33% από τη Νορβηγία.

Οι κρατήσεις είναι επίσης πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  • Από το Μεξικό, οι αγορές ταξιδιών στην Ισπανία είναι 9% υψηλότερες από το 2019 και από την Κολομβία η αύξηση είναι 6%.
  • Στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις αξίες πριν από τρία χρόνια, με επίπεδο ανάκαμψης 96%.

Προτιμώμενοι προορισμοί διεθνών τουριστών

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους διεθνείς τουρίστες είναι πρώτα και κύρια οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι οποίες θα γνωρίσουν ένα καλοκαίρι ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys.

  • Τα εισιτήρια που εκδίδονται για διεθνείς πτήσεις προς Βαλεαρίδες είναι ήδη 10% πάνω από τις πωλήσεις του 2019.
  • Η αύξηση έφτασε στο 14% στην περίπτωση της Ίμπιζα και στο 9% στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.
  • Η Κοινότητα της Βαλένθια και η Ανδαλουσία βρίσκονται κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα, με ποσοστά ανάκαμψης αποθεμάτων 96% και 95%, αντίστοιχα.
  • Στην περίπτωση της Μάλαγα, ο βαθμός ανάκαμψης ανέρχεται στο 98%, ενώ η Σεβίλλη και η Βαλένθια βρίσκονται στο 96% των επιπέδων του 2019.
  • Η Κοινότητα της Μαδρίτης και η Χώρα των Βάσκων εμφανίζουν ποσοστά ανάκαμψης κοντά στον εθνικό μέσο όρο, με 87% και 85%, αντίστοιχα.

Προφίλ ταξιδιωτών

Το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών τουριστών που επιλέγουν την Ισπανία ως προορισμό καλοκαιρινών διακοπών θα προέρχονται από την Ευρώπη, όπως συνέβαινε πριν από την πανδημία.
Τα τουριστικά προφίλ που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ισπανία, σε σύγκριση με το 2019, είναι οι πιο εύποροι ταξιδιώτες, με 25% περισσότερες κρατήσεις για ταξίδια σε καμπίνες premium σε σχέση με την περίοδο πριν από την πανδημία.
Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται από οικογένειες και μικρές ομάδες (4 έως 9 άτομα) που ταξιδεύουν μαζί έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς τους σε σύγκριση με το 2019 κατά 2%, όπως και όσοι επιλέγουν την Ισπανία για μεσαίες διαμονές (μεταξύ 4 και 8 διανυκτερεύσεων).

Περισσότερα ταξίδια εσωτερικού από ό,τι πριν από την πανδημία

Αυτό το καλοκαίρι, οι Ισπανοί θα συνεχίσουν να επιλέγουν τις διακοπές στη χώρα τους. Οι κρατήσεις εισιτηρίων για πτήσεις εσωτερικού είναι 3% πάνω από τις τιμές του 2019, με τα νησιά ως τους πιο επιθυμητούς προορισμούς, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία κρατήσεων που παρέχονται από την ForwardKeys.

Πού θα κάνουν φέτος διακοπές οι Ισπανοί

Οι προορισμοί που σημειώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019, είναι:

  • Φουερτεβεντούρα +39%
  • Ίμπιζα +33%
  • Λανθαρότε +31%
  • Σάντα Κρουζ ντε λα Πάλμα +22%
  • Μάλαγα +16%

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης