Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων: Στόχος να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία

Επίσκεψη Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων: Στόχος να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία
Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφτηκε ο Θ. Πλεύρης

"Η στόχευση μας είναι τα 350 εκ. ευρώ που έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6.000 θέσεων που έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία", δήλωσε από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 4/7, το νοσοκομείο Χανίων στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα νοσοκομεία της Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη.
Συζήτησε με τη διοίκηση και το προσωπικό για τα προβλήματα του νοσοκομείου.
"Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών. Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα στις στοχευμένες ειδικότητες, γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες, αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες οπότε με κίνητρα που επεξεργάζεται η Αναπληρώτρια Υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά.
Παράλληλα, το νοσοκομείο Χανίων ξεκινάει ενεργειακή αναβάθμιση, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα ΤΕΠ θα έχουν πλήρη αναβάθμιση.
Η στόχευση μας είναι τα 350 εκ. ευρώ που έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6.000 θέσεων που έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία", τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρίσκονταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι βουλευτές της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης και η Μαριάννα Μποτωνάκη εκπρόσωπος της βουλευτή Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης