Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά Ηλεία: Σώθηκαν οι οικισμοί, μάχη με τις φλόγες – Παραμένει ο συναγερμός

Πυρκαγιά Ηλεία: Σώθηκαν οι οικισμοί, μάχη με τις φλόγες – Παραμένει ο συναγερμός
Ελεγχόμενη η κατάσταση, δεν απειλείται κάποιο χωριό - Μειωμένη ένταση των ανέμων
Σχετικά Άρθρα

Για ελεγχόμενη κατάσταση κάνει λόγο η πυροσβεστική στο μεγάλο πύρινο μέτωπο της Ηλείας, όπου και ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι τρεις οικισμοί που κινδύνευσαν από τις φλόγες, σώθηκαν χάρη στις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών.
Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.
Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Δεν απειλούνται οικισμοί

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χ. Μπονάνο, αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κάποιο χωριό, ενώ στα θετικά είναι και ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 3 Ιουλίου, εστάλησαν μηνύματα από το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα της Π.Ε. Ηλείας προς ασφαλή σημεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια του χωριού Κότρωνας σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πάντως, πολύ υψηλός είναι και σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης