Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interamerican: Μειωμένοι τζίροι στο αυτοκίνητο, ψάχνει λύσεις

Interamerican: Μειωμένοι τζίροι στο αυτοκίνητο, ψάχνει λύσεις
Πτώση κερδοφορίας το 2021 στις Ζημιές και την Βοήθεια

Υστέρηση τζίρου στον κλάδο αυτοκινήτου αντιμετωπίζει η Interamerican λόγω ανταγωνισμού.
Απέναντι από τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα στην αγορά ασφαλιστικών και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ψάχνει να βρει λύσεις για να διατηρήσει την ισχύ της στην αγορά.
Φέρεται ωστόσο να αμφιταλαντεύεται στο που θα στηρίξει την ανάπτυξη της, και που θα κάτσει η μπίλια στα φυσικά δίκτυα ή στο διαδικτυακό κανάλι διανομής.

Η συντήρηση των διαδικτυακών πωλήσεων κοστίζει

Στην αγορά αυτοκινήτου το μέσο ασφάλιστρο το 2010 κυμαίνονταν στα 350 ευρώ, ενώ σήμερα στα μισά, μεταξύ 160 έως 180 ευρώ, ρίχνοντας τον τζίρο στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ από 2 που ήταν παλαιότερα, ειπώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Interamerican με καλεσμένους το δίκτυο πωλήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη και τον κλαδικό Τύπο.
Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κόστη λειτουργίας της εταιρείας μεταξύ αυτών και τα κόστη λειτουργίας των διαδικτυακών πωλήσεων αυτοκινήτου που είναι υψηλά για να συντηρηθεί όταν το ασφάλιστρο που δίνει για να διατηρήσει τα μερίδια της έχει πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδος τονίζει στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς στο ΒΝ.
Δυσκολότερες του αυτοκινήτου είναι οι διαδικτυακές πωλήσεις υγείας που θέλει να μπει η Ασφαλιστική κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν τα νέα σχήματα εδραιώνουν τις θέσεις τους στην αγορά με το agency αλλά και έχουν προϊόντα που περιλαμβάνουν υπηρεσίες πολλαπλές σε ένα πακέτο.
Καταπέλτης για την ασφαλιστική το υψηλό κόστος ζωής, ο πληθωρισμός που αυξάνει το κόστος ζημιών και επισκευών στο αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται για παράδειγμα στον κλάδο των φυσικών καταστροφών οι αποζημιώσεις.
Σημείο κλειδί ωστόσο στο κομμάτι αυτό το σωστό underwriting κινδύνων και οι αντασφαλιστικές συμβάσεις που διατηρεί κάθε ασφαλιστική.

Μείωση ίδιων κεφαλαίων 6%

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Ιντεραμέρικαν Ζημιών για το έτος 2021 στα 221 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2020.
Ωστόσο τα αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 22,1 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2021 έναντι 24,2 εκατ.
Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας κατήλθε σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 7,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια κατά Φερεγγυότητα ΙΙ μειώθηκαν κατά 6%, ανερχόμενα στα 144,2 εκατ. ευρώ.

Πτώση παραγωγής με αύξηση φερεγγυότητας

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Ιντεραμέρικαν Βοηθείας για το έτος 2021 κατήλθε στα 32,6 εκατ. ευρώ για ασφαλίσεις κατά ζημιών, σημειώνοντας μείωση 0,3% σε σύγκριση με το 2020.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 0,3 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2021 έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2020
Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας σε 0,1 εκατ. ευρώ.
Τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια κατά Φερεγγυότητα ΙΙ αυξήθηκαν κατά 2%, ανερχόμενα στα 17,1 εκατ. ευρώ.

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης