Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλύτερα από τις ξένες αγορές λόγω πληροφοριών για deals και απόδοσης ομολόγου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλύτερα από τις ξένες αγορές λόγω πληροφοριών για deals και απόδοσης ομολόγου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αυξημένη και σήμερα η μεταβλητότητα, αλλά λόγω φημών και κάποιων θετικών που ειπώθηκαν σε γενικές συνελεύσεις, βελτιώθηκε λίγο ο τζίρος και συνολικά η εικόνα της αγοράς. Μάλιστα είχε γυρίσει σε θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, όταν ο DAX έχανε ξανά τις 13.000 μονάδες και υποχωρούσε 2%. Τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες 0,21% ενώ αξίζει να σημειωθεί η σημαντική υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.

ΔΕΗ: Δεν ήταν εύκολη η γενική συνέλευση για τη διοίκηση με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει τόσο. Ωστόσο, ο κ.Στάσσης είπε πως είναι τρομερή ευκαιρία και πως θα ανακοινωθεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων (ήδη γίνονται αγορές) και κάπως βοήθησε στο να βελτιωθεί η εικόνα της μετοχής. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 2,33% και στα 5,27 ευρώ με όγκο 840 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Ξεπέρασε ξανά τα 18 ευρώ η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ξεκίνησε με έντονες απώλειες, αλλά κατάφερε ενδοσυνεδριακά να γυρίσει και θετικός. Στο κλείσιμο βρέθηκε στο -0,32%. Η Alpha Bank στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε σε υψηλό ημέρας και στο +2,60%. Από νωρίς η πίεση στην ΕΥΡΩΒ και κράτησε μέχρι και το κλείσιμο και ξανά κάτω από τα 3 ευρώ η ΕΤΕ.

ΟΠΑΠ: Να έχεις δώσει κατεύθυνση για τα EBITDA του 2022 που επιβεβαιώνουν ότι και το 2023 το μέρισμα θα είναι πάνω από 1 ευρώ να έχεις εξαιρετική μερισματική απόδοση και φέτος και η μετοχή να κλείνει κάτω από τα 14 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ανοδικό κλείσιμο, αλλά μόλις κατά 0,85% μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές.

LAMDA: Στα πρώτα λεπτά έκανε 100 χιλ. τεμάχια και σε όλη την υπόλοιπη συνεδρίαση έκανε κάτι παραπάνω από 85 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -2,95%.

ΕΥΔΑΠ: Έβγαλε αντίδραση σήμερα. Ίσως να τέλειωσε ο πωλητής. Είχε και χθες μεγάλο όγκο και σήμερα με 95 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 7,30 ευρώ και στο +1,39%

INTRAKAT: Τράβηξε όλα τα βλέμματα, στην αρχή λόγω όγκου και μετά λόγω ανόδου. Πληροφορίες για deal που δεν επιβεβαιώνεται κυκλοφόρησαν έντονα σήμερα και μάλιστα σε συγκεκριμένη τιμή. Πληροφορίες ανέφεραν πως στην πλευρά των πωλητών ήταν εγχώριοι θεσμικοί. Στα 2,37 ευρώ και στο +13,40%

INTRACOM: Και αυτή με μεγάλη άνοδο, γιατί φημολογείται ότι πουλάει την κατασκευαστική δραστηριότητα. Είχε πουλήσει πριν τη δραστηριότητα στην πληροφορική και θα επικεντρωνόταν στην κατασκευή. Στα 1,4460 ευρώ και στο +10,72%.

FOURLIS: Με όγκο η πτώση της μετοχής σήμερα.

ΕΧΑΕ: Και εδώ είχαμε πτώση με όγκο.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Από κάποια στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια μας βλέπουμε πως η διασπορά πρέπει να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Η Fidelity φαίνεται πως έχει θέση και τη μειώνει αλλά έχει και άλλα. Το θέμα είναι αν υπάρχουν επενδυτές με διάθεση να μπουν σε μία μετοχή με τόσο περιορισμένη διασπορά. Από θεμελιώδη, δε νομίζουμε πως υπάρχουν και πολλές καλύτερες.

ΕΛΤΟΝ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Τελικά έχασε μόνο 0,02 ευρώ και έκλεισε στα 1,87 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Υψηλός και εδώ ο όγκος στη μετοχή και έφτασε σχεδόν στις 164 χιλ. τεμάχια. Η χθεσινή ανακοίνωση νέων έργων θα βελτιώσει το τζίρο και αυτό αποτυπώθηκε και στο ταμπλό του Χ.Α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης