Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έτοιμη να εξάγει δεκάδες εκατομμύρια τόνους σιτηρών εάν η Δύση άρει τις απαγορεύσεις

Ρωσία: Έτοιμη να εξάγει δεκάδες εκατομμύρια τόνους σιτηρών εάν η Δύση άρει τις απαγορεύσεις
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε επίσης τα λόγια της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από το έδαφος της Ουκρανίας και είναι έτοιμη να εξάγει δεκάδες εκατομμύρια τόνους δικών της σιτηρών εάν η Δύση σταματήσει να εμποδίζει τις προμήθειες τροφίμων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξάγει δεκάδες εκατομμύρια τόνους δικών της σιτηρών εάν αρθούν οι δυτικές απαγορεύσεις από τις εξαγωγές της», είπε.
Η γνωστή διπλωμάτης τόνισε ότι η Ρωσία δεν εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και παρέχει ασφαλείς διαδρόμους για αυτό κάθε μέρα.
Σύμφωνα με την ίδια, εάν η Δύση ανησυχεί για την έναρξη της παγκόσμιας πείνας θα πρέπει να «σταματήσει να εμποδίζει τις προμήθειες τροφίμων».

Η Zakharova τόνισε επίσης ότι «είναι η Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο που κάνουν τα πάντα για να κλιμακώσουν πραγματικά τεχνητά την κατάσταση» με την εξαγωγή σιτηρών.
Η διπλωμάτης σημείωσε επίσης ότι η ευθύνη για την παρεμπόδιση της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία βαρύνει επίσης το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποναρκοθέτηση λιμένων.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε επίσης τα λόγια της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο.
«Απλώς δείτε τη δήλωση της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών [Annalena Baerbock], η οποία είναι απολύτως εξωφρενική και απαράδεκτη για έναν πολιτικό, έναν πολιτικό και απλώς έναν άνθρωπο με ελάχιστη ή καθόλου γνώση της ιστορίας της χώρας του, της Ευρώπης και του κόσμου.
Δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπίμως εξοπλίζει την πείνα και κρατά όμηρο ολόκληρο τον κόσμο.
Η Baerbock όχι μόνο ψεύδεται, λέει ψέματα ασύστολα και κυνικά", είπε η Zakharova.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ κάνει τα πάντα «για να ξεχάσει ότι ήταν η χώρα της που χρησιμοποίησε ιστορικά την πείνα ως όπλο και πήρε ανθρώπους ως ομήρους, καταστρέφοντας τον άμαχο πληθυσμό».

Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, που αποδείχθηκε ότι είχαν μπλοκαριστεί στη χώρα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, βρίσκονται στη διεθνή ατζέντα για περισσότερο από δύο μήνες.
Αν και προτάθηκαν αρκετές επιλογές μεταφοράς του, η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, από 20 έως 25 εκατομμύρια τόνοι σιταριού μπλοκαρίστηκαν στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης