Διεθνή

ΗΠΑ: Επιδοτήσεις 52 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μικροτσιπ ζητά από το Κογκρέσο η Υπουργός Εμπορίου

ΗΠΑ: Επιδοτήσεις 52 δισ. δολαρίων για την παραγωγή μικροτσιπ ζητά από το Κογκρέσο η Υπουργός Εμπορίου
Η Raimondo προειδοποίησε ότι οι εταιρίες θα εγκαταλείψουν τα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στις ΗΠΑ, αν δεν υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo κλιμακώνει την άσκηση της πίεσης προς το Κογκρέσο προκειμένου να πετύχει την έγκριση κονδυλίου 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το οποίο θα δοθούν χρηματοδοτήσεις για επέκταση δραστηριοτήτων στις εταιρείες που κατασκευάζουν ημιαγωγούς
Η Raimondo προειδοποίησε ότι οι εταιρίες θα εγκαταλείψουν τα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στις ΗΠΑ, αν δεν υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.
«Κρατείστε τα λόγια μου..., εάν η Ημέρα της Εργασίας έρθει και περάσει και η Νομοθεσία για τους Ηιμαγωγούς (Chips Act) δεν έχει ψηφιστεί από το Κογκρέσο, οι εταιρίες αυτές δεν θα περιμένουν και θα επεκταθούν σε άλλες χώρες», προειδοποίησε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης της στο CNBC.
Τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου έχουν ψηφίσει ανάλογες εκδοχές της ίδιας νομοθεσίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ έναντι της Κίνας στην κατασκευή τσιπ.
Η νομοθεσία αυτή προβλέπει τη χρηματοδότηση του τομέα της παραγωγής μικροκυκλωμάτων στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, τα μέλη του Κογκρέσου δεν έχουν μέχρι καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχουν έναν συμβιβασμό αναφορικά με την τελική εκδοχή του διευρυμένου νομοθετικού πακέτου.
Η προειδοποίηση της Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ διατυπώθηκε μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της GlobalWafers, μιας εταιρείας από την Ταϊβάν, να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο με ύψος επένδυσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη Σέρμαν του Τέξας για την παραγωγή μικροεξαρτημάτων σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή των ημιαγωγών.
Σύμφωνα με την Raimondo, ο CEO της εταιρίας της είπε ότι η επένδυση αυτή εξαρτάται από την έγκριση της παραπάνω αναφερόμενης νομοθεσίας από το Κογκρέσο.
«Οι συνέπειες για την εθνική μας ασφάλεια είναι σοβαρές. Αν το νομοσχέδιο αυτό δεν ψηφιστεί και αν δεν κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο γι' αυτό, είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε», προειδοποίησε η ίδια τους βουλευτές.
Η παρατεταμένη έλλειψη ημιαγωγών προκαλεί προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία και την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών, οδηγώντας πολλές εταιρείες σε μείωσηπαραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης